Latvijas Futbola federācijai (LFF) otro reizi vēsturē uzticēts uzņemt Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) futbola pārvaldības jeb CFM (Certificate in Football Management) izglītības programmas norisi. Sākusies interesentu – LFF biedru, Latvijas futbola dzīves pārstāvju – pieteikšanās dalībai apmācībās.

Apmācību programma ir paredzēta Eiropas futbola vidējā līmeņa vadītāju teorētisko un praktisko zināšanu uzlabošanai. Tā ir vienīgā pieejamā akadēmiskā programma, kuras uzmanības centrā ir futbola federāciju pārraudzības jautājumi. Apgūstamās tēmas ietver stratēģisko un praktisko menedžmentu, mārketingu, sponsoru attiecības, komunikāciju un sabiedriskās attiecības, pasākumu organizēšanu, futbola juridiskos jautājumus, sociālās atbildības jautājumus futbolā un citus segmentus.

Programma tiek realizēta deviņu mēnešu garumā – divi klātienes semināri, viens tiešsaistes seminārs un desmit tiešsaistes apmācību moduļi. Kursu noslēgumā notiek mutiskais eksāmens un rakstisko uzdevumu izvērtēšana. Visu nodarbību darba valoda ir angļu, bet seminārus un moduļus pasniedz starptautiski eksperti.

Lai iesniegtu pieteikumu, lūdzam sūtīt savu CV un motivācijas vēstuli angļu valodā līdz 15. maijam uz e-pasta adresi personals@lff.lv. Vietu skaits ierobežots. Pirmās klātienes nodarbības paredzētas no 29. līdz 31. jūlijam.

Šie apmācību kursi norisinās Lozannas Universitātes paspārnē un ļauj dalībniekiem iekļauties Eiropas kredītpunktu pārneses un uzkrāšanas sistēmā (ECTS). Iespēja piedalīties šādās apmācībās tiek dota visu UEFA dalībvalstu pārstāvjiem, tomēr katru gadu tiek izraudzītas vien pāris valstis, kurām tiek uzticēta programmas realizēšana. UEFA CFM kursi pirmoreiz tika ieviesti 2010. gadā, bet Latvijā tie iepriekš risinājās 2018. gadā.

Plašāka informācija par UEFA CFM kursiem ir pieejama ŠEIT.