Rīgas domē trešdien darba kārtībā tika skatīts jautājums par 10,3 hektāru zemes piešķiršanu biedrībai "Latvijas Futbola federācija" ar mērķi nacionālā futbola stadiona projekta turpināšanai Lucavsalā.

Plānots zemes gabalu nodot bezatlīdzības lietošanā Latvijas Futbola federācijai. Zeme tiks nodota lietošanā līdz brīdim, kad nekustamais īpašums būs nepieciešams pašvaldībai tās funkciju nodrošināšanai, bet ne ilgāk kā uz pieciem gadiem. Piecu gadu laikā LFF jāizstrādā stadiona būvniecības dokumentācija, un pašvaldībai būs jālemj par turpmāko rīcību ar šo zemi, piemēram, to atsavinot par labu federācijai.

"Esam gandarīti par šodien pieņemto Rīgas domes lēmumu, kas ir arī kā novērtējums Latvijas Futbola federācijas jau līdz šim paveiktajam darbam pie stadiona projekta īstenošanas. Vienlaikus šis lēmums dod mums leģitīmu pamatu turpināt darbu pie projekta tālākas īstenošanas. Skaidrs, ka šis ir tikai viens no sākuma soļiem, un vēl tāls ceļš ejams, līdz mūsu futbola līdzjutēji varēs klātienē baudīt pasaules līmeņa futbolu mūsdienīgā arēnā, taču šis lēmums bija nepieciešams, tālākai projekta virzībai," norādīja LFF prezidents Vadims Ļašenko.