Marta beigās Londonā notika FIFA VAR nacionālo asociāciju instruktoru seminārs, kurā piedalījās Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļas vadītājs Vadims Direktorenko.

Kā zināms, VAR tehnoloģija "Tonybet" Virslīgā darbojas jau otro gadu, turklāt šosezon katrā kārtā no piecām spēlēm jau divas notiek ar VAR iesaisti.

"Šis seminārs bija kā turpinājums līdzīgam semināram Madridē, kas notika pirms diviem gadiem. Ja Madridē daudzām nacionālajām asociācijām, tostarp Latvijas, bija tikai plāni ieviest VAR tehnoloģiju, tad tagad teju visām asociācijām VAR jau darbojas vai sāks darboties tuvākajā laikā. Seminārs ilga divas dienas, un tā programma bija kvalitatīva un vērtīga. FIFA vadošie VAR un tiesnešu instruktori Maiks van der  Rūsts (Mike van der Roest) un Farkhads Abdulajevs (Farkhad Abdullaev) iepazīstināja klātesošos ar FIFA VAR koncepciju saistībā ar VAR iejaukšanās līniju, kā arī parādīja, kā jārīkojas tiesnešiem laukumā un VAR tiesnešiem dažādās strīdīgās situācijās - pārkāpumi soda laukumā, spēle ar roku, sarkano kartīšu situācijas u.c. Seminārs notika speciāli priekš VAR uzceltā ēkā, kur ir viss darbam un arī atpūtai. Paldies FIFA un LFF par iespēju piedalīties šādā vērtīgā seminārā. Iegūtās zināšanas tiks pielietotas mūsu VAR un AVAR tiesnešu apmācībā," pauž Vadims Direktorenko.