Noslēdzot UEFA Attīstības turnīru Melnkalnē, svētdien Latvijas U-17 jeb 2008. dzimšanas gada spēlētāju izlase cīnījās neizšķirti 2:2 (1:1) ar Slovākiju, bet uzvarēja sekojušajā pēcspēles sitienu sērijā.

Šoreiz komandas sākumsastāvā tika veiktas septiņas izmaiņas. Nikita Doroņins un Artemijs Deņisovs bija vienīgie spēlētāji, kuri starta vienpadsmitniekā tika iekļauti visos trīs turnīra mačos.

Vārtu gūšanas iespējām bagātā spēlē 33. minūtē Latvijas izlase nonāca iedzinējos, kad pretiniekiem padevās ļoti precīzs un negaidīts sitiens no distances. Uzreiz sekoja Latvijas izlases ofensīva, kas jau 37. minūtē ļāva rezultātu izlīdzināt – Doroņina centrējumu precīzi noslēdza Savēlijs Boroviks. Mača 62. minūtē vadībā izvirzījās jau Latvijas izlase, kad pēc individuālā reida 11 metru soda sitienu nopelnīja Marks Dambis, bet to realizēja komandas kapteinis Aleksejs Bukovskis. Arī šoreiz vadība nesaglabājās ilgi, jo jau 67. minūtē pēc ātrā pretuzbrukuma Rendijam Mihelsonam nācās savos vārtos ielaist otro bumbu.

Pēcspēles sitienu sērijā Latvijas izlase uzvarēja ar 4:1.

Iepriekš turnīra pirmajā kārtā otrdien Latvijas izlase ar 0:2 piekāpās mājiniecei Melnkalnei, bet ceturtdien ar 2:5 atzina Izraēlas pārākumu. Savukārt slovāku kontā bija divi bezvārtu neizšķirti, kuriem sekoja pēcspēles sitienu sērijas – zaudējums Izraēlai un uzvara pār Melnkalni.

Kopvērtējumā ar diviem punktiem Latvijai ceturtā vieta.

Galvenais treneris Andrejs Gluščuks kopā bija aicinājis sešu vietējo klubu spēlētājus, kā arī futbolistus no komandām Vācijā, Islandē, Spānijā un Anglijā.

Vēlāk pavasarī gaidāma Eiropas U-17 čempionāta jaunā kvalifikācijas cikla izloze, atlasei uz finālturnīru risinoties jaunā formātā.