Otrajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra otrās kārtas spēlē Latvijas WU-19 sieviešu izlase sestdien Rīgā tikās ar iepriekš A līgu atstājušo Melnkalni un svinēja uzvaru ar 5:1. Šāds rezultāts ļauj mērķēt uz iekļūšanu A līgā nākamajā ciklā.

Divus vārtus Latvijas izlases labā guva komandas kapteine Amēlija Lipšāne, pa reizei izcēlās Santa Sanija Vuškāne un Elīza Paula Sīpola, bet vēl vienu reizi mūsu futbolistes ar aktivitāti sekmēja to, ka melnkalniešu kapteine Tanja Malesija raidīja bumbu savos vārtos.

Salīdzinājumā ar kvalifikācijas turnīra pirmo spēli trešdien Rīgā pret Bulgāriju šoreiz mūsu komandas sākumsastāvā bija divas izmaiņas. Spēli aktīvāk sāka Latvijas izlase, ar aktīvu presingu un labām pārejām regulāri radot spriedzi pie melnkalniešu vārtiem. Pirmā puslaika otrajā pusē mūsu uzbrucēju aktivitāte vainagojās panākumiem - Evelīna Jaunslatviete izpildīja labu centrējumu soda laukumā Santai Sanijai Vuškānei. Mūsu uzbrucēju pēdējā brīdī izmisīgi apsteidza melnkalniešu kapteine Tanja Malesja, raidot bumbu savos vārtos.

Otrajā puslaikā latviešu futbolistes izcēlās ar agresīvu došanos apspēlēšanās viens pret vienu, nopelnot divus 11 metru soda sitienus. Abus aukstasinīgi realizēja mūsu kapteine Amēlija Lipšāne.

Melnkalnietes gan arī guva vienus vārtus un atjaunoja intrigu spēlē, liekot vēl pāris reižu pasvīst mūsu vārtsardzei Elzai Renātei Strazdiņai, kura vairākkārt bija uzdevumu augstumos. Taču uzvaru mūsu komanda nosargāja.

Spēles beigās skaistu punktu pielika Vuškāne, kura pēc stūra sitiena pieslēdzās pie vārtu tālā staba un no gaisa raidīja bumbu vārtos. Elīza Paula Sīpola, nākot laukumā uz maiņu, guva Latvijai arī piektos vārtus.

Pirms tam turnīra ievadā Latvijas jaunietes ar 1:4 atzina Bulgārijas pārākumu, bet Melnkalne ar 4:0 apspēlēja Azerbaidžānu. Noslēdzošais mačs pret Azerbaidžānas izlasi mūsu komandai paredzēts 9. aprīlī plkst. 13:00 "LNK Sporta parkā" Rīgā, ieeja bez maksas.

Galvenās treneres Lienes Vācietes vadībā turnīrā Latviju pārstāv septiņu vietējo, kā arī Itālijas un Anglijas klubu futbolistes.

Latvijas WU-19 izlase B līgas pirmās kārtas turnīrā pērn oktobrī Bulgārijā iekrāja pa punktam pret mājiniecēm un Gruziju, ieņemot trešo vietu un netiekot uz A līgu, kur otrajā kārtā tiek dalītas ceļazīmes uz finālturnīru.

Otrās kārtas B līgā notiek cīņa par iekļūšanu A līgā nākamajam kvalifikācijas ciklam. Pie šādas iespējas tiks apakšgrupu uzvarētājas un viena no otro pozīciju īpašniecēm ar labākajiem rādītājiem pret savas grupas pirmo un trešo vietu ieguvējām.