Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 5. aprīļa sēdē apstiprinājusi prēmiju sistēmu Latvijas nacionālajai sieviešu izlasei, kas sāks 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru.

Par katru turnīrā izcīnīto uzvaru komandai pienāksies 20 000 EUR liela prēmija, bet gadījumā, ja tiks izcīnīta vieta kvalifikācijas turnīra "Play-off" posmā, komanda saņems papildus 30 000 EUR.

"Sieviešu futbola attīstība ir viens no sešiem galvenajiem pīlāriem Latvijas futbola attīstības stratēģijā 2025.-2030. gadam, bet nacionālā izlase ir šī segmenta redzamākā daļa. Saistībā ar sieviešu futbola attīstību Latvijā mūsu mērķi ir lieli un gana ambiciozi, taču darbs nekoncentrējas tikai futbola pieejamības paplašināšanā un dalības palielināšanā. Arī piramīdas augšā, kas ir nacionālā izlase, vēlamies iespēju robežās spert attīstības soļus uz priekšu, nodrošinot komandai un spēlētājām labus, motivējošus un uz izaugsmi vērstus apstākļus," skaidro LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Paldies LFF valdei par idejas atbalstīšanu. Novēlam komandai izdevušos turnīru un savu mērķu sasniegšanu!"

Kvalifikācijas turnīru divos apļos Latvijas valstsvienība aizvada C līgā. Pie automātiskas vietas finālturnīrā, kas risināsies Šveicē, tiks katras A līgas apakšgrupas pirmo divu pozīciju ieguvējas. Pārējo septiņu ceļazīmju liktenis izšķirsies divās "Play-off" kārtās. No C līgas "Play-off" posmam kvalificēsies piecu apakšgrupu uzvarētājas un trīs labākās no otro pozīciju ieguvējām.

Pirmo spēli turnīrā Latvijas izlase aizvadīs 5. aprīlī savā laukumā pret Ziemeļmaķedoniju.