Latvijas U-17 jeb 2008. dzimšanas gada spēlētāju izlase ceturtdien otrajā UEFA Attīstības turnīra spēlē Melnkalnē ar rezultātu 2:5 (0:4) zaudēja Izraēlai.

Salīdzinājumā ar turnīra pirmo spēli vietu Latvijas izlases sākumsastāvā saglabāja vienīgi Artemijs Deņisovs un Nikita Doroņins.

Lai arī Latvijas izlase spēli sāka aktīvi un uzbrūkoši, piektajā minūtē Kristers Millers vārtos pēc stūra sitiena un cīņas par bumbu bija spiests kapitulēt. Pēc līdzīga scenārija, neizmantojot savas iespējas, Latvijas jaunieši 17. minūtē zaudēja arī otros vārtus, kad pēc centrējuma pretinieks palika nepiesegts vārtu priekšā. Par spīti centieniem uzbrukumā mūsu komandas neveiksmes turpinājās, un 27. minūtē pēc rupjas kļūdas saspēlē pretinieki netraucēti panāca 3:0, bet brīdi vēlāk pārsvars kļuva vēl lielāks – pretiniekiem padevās izcils sitiens no soda laukuma robežas.

Latvijas jaunieši otrajā puslaikā centās nenokārt galvas un darboties aktīvi, par ko 51. minūtē tika atalgoti ar vārtiem, kad Artjoma Butrika piespēlēto bumbu skaisti vārtos pārvirzīja Deniss Nazarovs. Pašā mača izskaņā tiesneša nozīmēto 11 metru soda sitienu realizēja laukumā uz maiņu nākušais Aleksejs Bukovskis, bet jau kompensācijas laikā Izraēlas komanda panāca spēles gala rezultātu.

Iepriekš turnīra pirmajā kārtā otrdien Latvijas izlase ar 0:2 piekāpās mājiniecei Melnkalnei, bet Izraēla pēc 0:0 neizšķirta pēcspēles sitienos uzvarēja Slovākiju. Ceturtdien citā otrās kārtas mačā slovāki pēc 0:0 neizšķirta pēcspēles sitienos pārspēja Melnkalni.

Noslēdzošā Latvijas izlases spēle pret slovākiem notiks svētdien.

Galvenais treneris Andrejs Gluščuks kopā aicinājis sešu vietējo klubu spēlētājus, kā arī futbolistus no komandām Vācijā, Islandē, Spānijā un Anglijā.

Vēlāk pavasarī gaidāma Eiropas U-17 čempionāta jaunā kvalifikācijas cikla izloze, atlasei uz finālturnīru risinoties jaunā formātā.