Baltijas Jaunatnes futbola līgā (BYFL) vietu izslēgšanas spēļu turnīrā izcīnījušas piecas no astoņām Latvijas pārstāvēm.

Sacensības, kā ierasts, risinās divās vecuma grupās – U-16 (2008. dz.g.) un U-15 (2009. dz.g.). Katrā no vecuma grupām spēkiem mērojas pa četrām labākajām komandām no trim Baltijas valstīm saskaņā ar iepriekšējā gada valstu čempionātu rezultātiem attiecīgajā vecuma kategorijā.

Katrā no vecumiem komandas bija sadalītas divās apakšgrupās pa sešām komandām katrā, kas savā starpā aizvadīja viena apļa turnīru. Pēc tam pa četrām labākajām katras apakšgrupas komandām piedalīsies izslēgšanas spēļu turnīrā, kur notiks cīņa divu spēļu summā.

U-16 vecuma grupā FS "Metta" savā apakšgrupā ierindojās ceturtajā vietā, piecos mačos iekrājot septiņus punktus. Savstarpējā spēlē ar 3:2 tika pārspēti Rīgas Futbola skolas vienaudži, kuri ar identisku punktu skaitu ierindojās apakšgrupas piektajā pozīcijā. Ceturtdaļfinālā FS "Metta" tiksies ar "Be1 NFA" no Lietuvas.

Otrā U-16 vecuma apakšgrupā ar attiecīgi trim un divām uzvarām trešo un ceturto vietu izcīnīja FS "Jelgava" un SK "Super Nova", kuru savstarpējā duelī pārāki ar 3:2 bija jelgavnieki. Savos ceturtdaļfināla pāros Latvijas komandas pirmās spēles jau ir aizvadījušas – SK "Super Nova" ar 3:2 savā laukumā uzvarēja "Nomme United" no Igaunijas, bet FS "Jelgava" mājās ar 1:0 pārspēja "Žalgiris" no Lietuvas.

Tikmēr U-15 vecuma grupā ar četrām uzvarām savā apakšgrupā otrajā vietā ierindojās Rīgas Futbola skola, bet BFC "Daugavpils" jaunieši kopā ar vēl divām komandām iekrāja piecus punktus un sliktāku papildrādītāju dēļ bija spiesti samierināties ar piekto pozīciju. Latvijas komandu tikšanās reizē galvaspilsētas pārstāvji bija pārāki ar 4:2. Rīdzinieku pretinieki ceturtdaļfinālā būs "Vilniaus BFA" no Lietuvas.

Desmit punkti otro vietu šī vecuma otrajā apakšgrupā deva FS "Metta" komandai, bet JDFS "Alberts", kuri saviem pilsētas kaimiņiem piekāpās ar 1:9, atkal jau sliktāku papildrādītāju dēļ ar sešiem punktiem ierindojās piektajā pozīcijā. Mettieši izslēgšanas spēļu turnīra pirmajā kārtā mērosies spēkiem ar "Flora" jauniešiem no Igaunijas.

Informācija par turnīra spēlēm un tiešraidēm pieejama mājaslapā www.baltic-league.com.

Kā ziņots, pirmajā BYFL sezonā 2022. gadā spēkiem mērojās pa četrām labākajām Latvijas, Lietuvas un Igaunijas komandām U-15 vecuma grupā, kad otro vietu izcīnīja FS "Metta", bet pērn turnīrs paplašinājās, klāt nākot arī U-16 vecuma grupai. Tajā zeltu ieguva FS "Metta", bet U-15 konkurencē SK "Super Nova" ierindojās otrajā pozīcijā.