Lieldienu brīvdienās Rīgā risinājās FIFA apmācību seminārs telpu futbola tiesnešiem, kura galvenā tēma bija video atbalsta (Video Support) sistēmas ieviešana Latvijas telpu futbola sacensībās.

Lai veiktu kvalitatīvu Latvijas telpu futbola tiesnešu apmācību, Latvijā ieradās pazīstamais bijušais telpu futbola tiesnesis un esošais FIFA telpu futbola tiesnešu instruktors Pedro Galans. Apmācību pirmajā dienā Latvijas telpu futbola tiesneši iepazina video atkārtojumu sistēmas pielietošanas protokolu, kā arī analizēja daudzas video situācijas, kā šo sistēmu izmanto čempionātos, kur tā jau ir ieviesta.

Nākamajā dienā Salaspilī notika Latvijas telpu futbola 1. līgas finālturnīrs, kur sistēma testa režīmā jau tika pielietota praksē. Spēļu laikā atkārtojumu sistēma tika izmantota 11 reizes, kur astoņās no tām tiesneši atstāja spēkā savu spēles laikā pieņemto lēmumu, bet trīs gadījumos to mainīja. Uz šīm spēlēm bija ieradušies arī vairāki "Optibet" telpu futbola Virslīgas klubu pārstāvji, kuri tika iepazīstināti ar sistēmas izmantošanas protokolu un praktiskām situācijām, kad to drīkst darīt.

Latvija ir viena no pirmajām valstīm Eiropā, kas ievieš šādu tehnoloģiju. Pašlaik atkārtojumu sistēma telpu futbolā tiek izmantota Spānijā, Portugālē, Itālijā un Ukrainā. FIFA pārstāvis to ļoti atzinīgi novērtēja, izceļot Latvijas Futbola federācijas vēlmi attīstīties un sekot jaunākajām pasaules telpu futbola tendencēm.

Šogad video atbalsta sistēma tiks izmantota arī Latvijas kausa finālčetrinieka turnīrā, kas risināsies Kuldīgā no 20. līdz 21. aprīlim, kā arī "Optibet" telpu futbola Virslīgas finālsērijā.

Seminārā tāpat tika analizēti "Optibet" telpu futbola Virslīgas spēļu video momenti, kā arī apskatītas vairākas spēļu noteikumu tēmas (spēle ar roku, acīmredzama vārtu gūšanas iespējas liegšana u.c.).