Lieldienu brīvdienās Salaspilī notikušajā Latvijas telpu futbola 1. līgas finālturnīrā uzvaras laurus plūca FK "Ludza" komanda.

Pērn telpu futbola 1. līga atgriezās pēc vairāku sezonu pārtraukuma, pārtopot jaunā formātā. Arī šosezon pirmais čempionāta posms risinājās reģionos, kam sekoja finālturnīrs ar sešu Latvijas futbola reģionu labāko komandu dalību – "New Project" no Rīgas, FK "Nauda" no Ķekavas, "VUGD Preiļi", FK "Ludza", Saldus NSS un "Avatāri United" no Valmieras.

Komandas finālturnīrā izspēlēja grupu turnīru un spēles par vietām, vienam mačam ilgstot 20 minūtes tīrā laika. Mačā par zelta medaļām FK "Ludza" cīnījās 1:1 ar FK "Nauda", bet pēcspēles sitienos Latgales pārstāvji bija pārāki ar 5:4. Bronzas godalgas ieguva "New Project", kas ar 2:0 pārspēja "Avatāri United", bet spēlē par 5./6. vietu "VUGD Preiļi" ar 6:3 uzvarēja Saldus NSS komandu.

Apakšgrupu posmā tika fiksēti šādi rezultāti:

  • "New Project" – FK "Nauda" 3:5
  • FK "Nauda" – "VUGD Preiļi" 2:0
  • "VUGD Preiļi" – "New Project" 0:2
  • FK "Ludza" – Saldus NSS 5:0
  • Saldus NSS – "Avatāri United" 3:3
  • "Avatāri United" – FK "Ludza" 0:2

Par turnīra labāko spēlētāju atzina Pēteri Ivenkovu (FK "Ludza"), par labāko vārtsargu tika nosaukts Adrians Miroslavs Sava (FK "Ludza"), vērtīgākā un rezultatīvākā spēlētāju balvu saņēma Marks Udovičenko (FK "Nauda"), bet labākais treneris bija Edvīns Savickis (FK "Ludza").

Aizvadītais turnīrs bija īpašs arī ar to, ka tajā pirmoreiz Latvijas telpu futbola vēsturē testa režīmā tika izmantota telpu futbola specifikai pielāgota video atkārtojumu sistēma. Tās ieviešana pašmāju sacensībās turpināsies Latvijas kausa finālčetrinieka turnīrā, kas 20. un 21. aprīlī notiks Kuldīgā, un "Optibet" telpu futbola Virslīgas finālsērijas mačos.

Latvijas telpu futbola sacensību aktualitātēm, rezultātiem un apskatiem iespējams sekot: