UEFA Attīstības turnīra pirmajā spēlē Latvijas U-17 jeb 2008. dzimšanas gada spēlētāju izlase otrdien ar rezultātu 0:2 (0:1) zaudēja mājiniecei Melnkalnei.

Pirmajā puslaikā spēle pārsvarā ritēja Latvijas izlases soda laukuma tuvumā. Pretinieki izcēlās gan ar skaistām saspēlēm, gan ātrajiem pretuzbrukumiem, neizmantojot vairākas lieliskas vārtu gūšanas iespējas un liekot vairākas reizes savu komandu glābt mūsu komandas vārtsargam Rendijam Mihelsonam. Mājinieku spiediens rezultātu deva puslaika beigās, kad pēc Leonarda Livčāna spēles ar roku 11 metru soda sitienu realizēja Lazars Savovičs.

Otrā puslaika ievadā izgājienā bīstami pretinieku vārtus apdraudēja laukumā uz maiņu nākušais Enriko Gauračs, tomēr ar lielu uzbrukumu skaitu mūsu futbolistiem neizdevās izcelties. Lai arī Melnkalnes jauniešu pārsvars laukumā bija mazinājies, notikumus laukumā mājinieki turpināja kontrolēt. Pēc individuālā reida no asa leņķa vārtsargu pārspēt centās Markuss Gomins, bet jau mača kompensācijas laikā melnkalnieši norganizēja ātro pretuzbrukumu, kuru veiksmīgi noslēdza Lazars Kojičičs.

Turnīra turpinājumā ceturtdien Latvijas izlasei sekos tikšanās ar Izraēlas jauniešiem, bet svētdien paredzēta spēle pret Slovākiju.

Galvenais treneris Andrejs Gluščuks kopā aicinājis sešu vietējo klubu spēlētājus, kā arī futbolistus no komandām Vācijā, Islandē, Spānijā un Anglijā.

Vēlāk pavasarī gaidāma Eiropas U-17 čempionāta jaunā kvalifikācijas cikla izloze, atlasei uz finālturnīru risinoties jaunā formātā.