Minifutbola turnīrs cilvēkiem ar īpašām vajadzībām "Seni Cup" šogad vienos rekordlielu dalībnieku skaitu – 36 komandas no visiem Latvijas novadiem.

No 1. aprīļa līdz 10. maijam turnīrs noritēs digitālā formātā, bet 6. un 7. jūnijā LFF mācību un treniņu centrā "Staicele" 16 spēcīgākās un veiklākās komandas tiksies klātienes sacensībās. Ilggadējiem turnīra dalībniekiem ir pievienojušās sešas jaunas komandas - Biedrība "Cerību spārni" no Bauskas, SIA "Veselības centrs Ilūkste", Atbalsta centrs "Pērle" no Bauskas, Līvupes atbalsta centrs no Liepājas, LSA atbalsta centrs "Laiva" no Rūjienas un Biedrība "Saule" no Rīgas.

Vija Mētra, "TZMO Fonds Kopā mainām pasauli" valdes locekle: "Mums ir izveidojusies brīnišķīga komanda, kas saprotas jau no pusvārda, kur katrs pats novērtē to lielo un nozīmīgo darbu, ko mēs veicam, lai popularizētu futbolu un vienlaicīgi atbalstītu cilvēkus ar īpašām vajadzībām no visas Latvijas. Pirmais "Seni Cup" turnīrs Latvijā notika 2004. gadā, tātad šogad aprit 20 gadi, kopš mūsu uzņēmums kopā ar LFF organizē šos sportiskos un sirsnīgos svētkus aprūpes centru iemītniekiem. Pirmajos gados komandu skaits nebija liels, bet šogad ir pieteicies rekordliels komandu skaits. Tas liecina, ka "Seni Cup" ir nozīmīgs, atpazīstams un ļoti gaidīts pasākums aprūpes un dienas centru iemītnieku vidū, kurus vieno kopā būšana, sports un, protams, futbols. Pa šiem gadiem esam centušies piesaistīt arvien jaunus atbalstītājus, informēt sabiedrību, aicināt ciemos valsts amatpersonas un sabiedrībā pazīstamus cilvēkus, lai aktualizētu aprūpes nozares problēmas, popularizētu futbolu un dalītos priekā ar cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Alise Pētersone, LFF futbola sociālās atbildības speciāliste: "Šogad projekta norisei LFF sportisko uzdevumu veikšanai ir piesaistījusi Latvijas futbola veterānus Aināru Linardu un Aivaru Sveili. Kā organizācija augsti vērtējam LFF futbola veterānu zināšanas un pieredzi futbolā, ar ko viņi var bagātināt šo projektu. Šogad dalībniekiem tiks sagatavoti pieci sportiskie uzdevumi."

"Seni Cup" futbola līga aizsākās Polijā, kur to kopš 2001. gada organizē Eiropas vadošais higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotājs "TZMO SA". Latvijas sacensības organizē nodibinājums "TZMO Fonds Kopā mainām pasauli" un zīmols "Seni" sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju.