Otrdien, 26. martā, "Joker kluba" konferenču zālē Rīgā risinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF) jubilejas kongress, vienlaikus atzīmējot arī organizācijas 30 gadu pastāvēšanu, kurā gandrīz vienbalsīgi tika pārvēlēts esošais biedrības prezidents Eduards Borisevičs. Kopā ar viņu tuvākos divus gadus RFF valdē strādās Kaspars Lakševics, Aldis Ščogols, Aleksejs Spasennikovs un Georgijs Mavlins.

RFF jubilejas kongresā dalībniekus priecēja speciāli sagatavots svētku mielasts, dažādas dāvanas un pārsteigumi, pulcējot kopskaitā 29 no 38 organizācijas biedriem.

Kopsapulces ievadā klātesošos ar video ierakstu no Kipras uzrunāja Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko, bet klātienē – viceprezidents un Rīgas domes (RD) deputāts, RD Satiksmes un trasporta komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks. LFF vadības pārstāvji informēja par LFF sasniegto progresu divos gados Rīgas reģionā, kā arī tuvākajiem plāniem, īpašu uzmanību veltot infrastruktūras jautājumam, kas tiek risināts ar aktīvu RD līdzdalību.

RFF prezidents E.Borisevičs atskatījās uz padarīto Rīgas futbola attīstības labā pēdējo divu gadu laikā, ieskicējot plānus un pamatvirzienus nākotnei kā galveno prioritāti uzsverot spēlētāju piesaistei un noturēšanai futbolā. Turpinājumā klātesošie biedri gandrīz vienbalsīgi (atturējās viens no 29) atbalstīja uz nākamajiem diviem gadiem prezidenta amatā E.Boriseviču un viņa piedāvātos valdes locekļus, no kuriem A.Spasennikovs un G.Mavlins tika ievēlēti savā pirmajā termiņā.

Tāpat kopsapulces laikā tika prezentēts un apstiprināts iepriekšējā gada pārskats. Par RFF revīzijas komisijas vadītāju, nomainot Maigu Dalbiņu, ievēlēts Uģis Mālmanis, bet komisijas locekļi arī turpmāk būs Ilvars Georgijevskis un Ņina Travkina.

Turpinot tradīciju, RFF ordenim "Par nozīmīgu ieguldījumu Rīgas futbola attīstībā" tika nominēti Tatjana Šaļimova, Dainis Gudermanis, Valērijs Platoņenko, Georgijs Smirnovs, Aldis Bērziņš un Miķelis Linerts-Rubenis. Par godu pēdējiem četriem un citiem futbola cilvēkiem, kuri diemžēl vairs nav mūsu vidū, tika ieturēts klusuma brīdis.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija