Marta nometnes otrajā pārbaudes spēlē Latvijas nacionālā izlase otrdien Kiprā par spīti lielam pārsvaram cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar Lihtenšteinu.

Salīdzinājumā ar neseno spēli pret Kipru vietu Latvijas izlases sākumsastāvā saglabāja tikai četri spēlētāji. Vitālijs Maksimenko aizvadīja pirmo spēli valstsvienībā kopš 2021. gada jūnija, Pāvels Šteinbors izlases vārtos stājās pēc teju precīzi viena gada pārtraukuma, bet pie retas vietas starta virknējumā tika Vladislavs Sorokins, Eduards Dašķevičs un Raimonds Krollis. Sorokins un Dašķevičs tādējādi sasniedza desmit maču slieksni izlases kreklā. Arī šajā spēlē komandai nevarēja palīdzēt Kristers Tobers.

Ļoti neveiksmīgā un kuriozā veidā Latvijas izlase zaudētājos nonāca jau pēc nepilnām 20 sekundēm, Mārcim Ošam neveiksmīgi raidot bumbu savos vārtos. Pēcāk gan Latvijas izlase ieguva teritoriālo pārsvaru un vairākas reizes noorganizēja bīstamus Roberta Savaļnieka centrējumus. Jau 11. minūtē komandai izdevās panākt neizšķirtu, kad pēc pretinieka kļūdas bumbas apstrādē ar pirmo pieskārienu un skaistu sitienu savus ceturtos vārtus izlasē guva Krollis.

Turpinājumā spēle ritēja ar Latvijas izlases teritoriālo pārsvaru, tomēr bez vārtu gūšanas iespējām. Uzbrukumu veidošanai traucēja kļūdas piespēlēs un kompaktā pretinieku spēle. Labākā iespēja Latvijas izlasei pavērās jau kompensācijas laikā, kad pēc Jāņa Ikaunieka centrējuma un Dašķeviča cīņas par bumbu soda laukumā bumba atsitās pret vārtu stabu. Brīdi vēlāk Dašķevičs pēc saspēles ar Krolli raidīja bumbu vārtiem pāri.

Otro puslaiku Latvijas izlase sāka ar divām izmaiņām sastāvā, cīņā iesaistoties Marko Regžam un Raivim Andrim Jurkovskim. Pie pretinieku vārtiem tika izveidotas vairākas bīstamas standartsituācijas un centrējumi, un vienā no epizodēm Regža no labas pozīcijas ar galvu sita virsū vārtsargam. Neprecīzi vārtus no distances 59. minūtē apdraudēja arī Aleksejs Saveļjevs, bet pēc brīža laukumā devās Artūrs Zjuzins un Vladislavs Gutkovskis.

Pēc kārtējā pretinieku noteikumu pārkāpuma un Savaļnieka centrējuma tuvu gūtiem vārtiem bija Gutkovskis ar Ošu. Vēl viens Gutkovska raidījums 72. minūtē tika bloķēts, bet brīdi vēlāk spēlē tika iesaistīti arī Roberts Uldriķis un Dmitrijs Zelenkovs. Jau nākamajā uzbrukumā mazliet līdz bumbas novirzīšanai vārtos pēc Cigaņika centrējuma pietrūka tieši Uldriķim.

Latvijas izlase visiem spēkiem centās tikt pie uzvaru nesošajiem vārtiem, bet vienā no epizodēm bija ļoti tuvu nonākšanai zaudētājos, kad pēc paviršas spēles pretiniekiem izdevās bīstams tālsitiens. Mača 87. minūtē no tuvas distances ar galvu pāri vārtiem sita Uldriķis, bet kompensācijas laikā Lihtenšteinas spēlētāji tika galā ar pamatīgu mūsu komandas centrējumu krusu.

Pasaules rangā Latvijas izlase ieņem 136. vietu, bet Lihtenšteina atrodas 203. pozīcijā. Abas komandas iepriekš savā starpā tikās UEFA Nāciju līgas turnīrā 2022. gadā, kad Rīgā mājinieki pēc Artūra Zjuzina precīzā sitiena bija pārāki ar 1:0, bet izbraukumā 2:0 panākumu nodrošināja divi Vladislava Gutkovska gūtie vārti.

Iepriekš šajā nometnē, kas darbā ar valstsvienību ir pirmā galvenajam trenerim Paolo Nikolato, mūsu komanda ceturtdien turpat Kiprā cīnījās neizšķirti 1:1 ar mājiniekiem.

Jūnija sākumā Latvijas izlasei paredzēts Baltijas kausa izcīņas turnīrs ar pusfināla maču 8. jūnijā pret Lietuvu (sagaidāms, ka šī spēle notiks Liepājā), bet septembrī valstsvienība sāks UEFA Nāciju līgas jauno ciklu C līgā, kur pretiniekos būs Armēnija, Fēru salas un Ziemeļmaķedonija.