Latvijas U-19 jauniešu izlase otrdien 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra Elites kārtas noslēdzošajā spēlē cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar mājinieci Ziemeļmaķedoniju.

Latvijas izlases sākumsastāvā pēc iepriekšējā mača notika divas izmaiņas. Pirmoreiz turnīrā starta vienpadsmitniekā devās Kristiāns Mežsargs, bet diskvalifikācijas dēļ spēli izlaida Hugo Jesse.

Spēles pirmais puslaiks ritēja bez izteiktām vārtu gūšanas iespējām, ar lielu divcīņu skaitu un biežu bumbas kontroles maiņu. Pēc kļūdas saspēlē 34. minūtē izgājiena iespēja pavērās mājiniekiem, tomēr savā vietā vārtos bija Leonards Čevers. Citā epizodē puslaika beigās Latvijas izlasi glāba malējā aizsarga Milāna Tihonoviča izveicīgums.

Par spīti tam, ka otrā puslaika ievadā izpaudās sāncenšu teritoriālais pārsvars, 59. minūtē vadībā izvirzījās Latvijas izlase, kad pēc tāla sānu iemetiena un Emīla Evelona piespēles izgājienu realizēja Mežsargs. Izlīdzinājumu mājinieki panāca 76. minūtē, norganizējot ātro pretuzbrukumu, kura noslēgumā laukumā uz maiņu nākušo Efraimu Valutadatilu apsteidza Dimitars Daņevs. Atlikušajā laikā nevienas komandas centieni tikt pie uzvaras nevainagojas ar gūtiem vārtiem.

Abas komandas iepriekš turnīrā bija piedzīvojušas pa diviem zaudējumiem, tāpēc šajā mačā sadalīja apakšgrupas trešo un ceturto pozīciju. Latvijas jaunieši, ielaižot vārtus pašā cīņas izskaņā, ar 0:1 piekāpās Šveicei, bet vēlāk, neizmantojot vairākas labas iespējas, ar 0:3 atzina Ukrainas pārākumu. Ziemeļmaķedonija abiem šiem pretiniekiem zaudēja ar rezultātu 0:2.

Pirmajā vietā ierindojās Ukraina, kas šveiciešus apspēlēja ar 3:0.

Galvenais treneris Viktors Dobrecovs uz izlasi bija izsaucis futbolistus no septiņiem pašmāju klubiem, kā arī komandām Itālijā, Čehijā, Austrijā un Slovēnijā. Ārzemēs spēlē deviņi no 20 valstsvienības kandidātiem.

Eiropas U-19 čempionāta finālturnīrs jūlijā notiks Ziemeļīrijā. Tam kvalificēsies tikai apakšgrupu pirmo vietu ieguvēji.

Kvalifikācijas pirmās kārtas turnīrā Latvijas U-19 izlase, kuru tobrīd vadīja čehu speciālists Jakubs Dovalils, pērnajā oktobrī Rīgā cīnījās neizšķirti 1:1 ar Ungāriju, ar 0:3 zaudēja Norvēģijai un ar 8:0 sagrāva Gibraltāru, ierindojoties apakšgrupas otrajā vietā un sasniedzot Elites kārtu. Arī iepriekšējā sasaukuma Latvijas U-19 izlase kvalificējās Elites kārtai, kur trīs mačos tika pie viena punkta.