Aizvadītajā sestdienā, 23. martā, Salaspils sporta namā risinājās tradicionālā Futbola Turnīru asociācijas (FTA) un Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētā Latvijas aviācijas kausa izcīņa telpu futbolā, kas tradicionāli notika sadarbībā ar Latvijas Aviācijas asociāciju (LAA) un Latvijas Futbola federāciju (LFF). Četru komandu konkurencē triumfēja "SmartLynx" vienība, tādējādi pēc viena gada pārtraukuma atkal plūcot čempionu laurus.

Kā vēstīts, turnīra ietvaros dalībnieces uzvarētāju noskaidroja pēc divu apļu izspēles, katrai komandai tiekoties ar katru divas reizes viena desmit minūšu puslaika ietvaros. Līdzīgi kā pērn čempionātā piedalījās "Jet Flight Service", "SmartLynx" un "Lidosta Rīga", bet debiju piedzīvoja "airBaltic", aizstājot pērn trešo vietu ieguvušo "DHL Express Latvia".

Zelta godalgu liktenis izšķīrās cīniņā starp "SmartLynx" un "airBaltic" vienībām, kas abos savstarpējos mačos slēdza mierizlīgumu (2:2 un 0:0) un savāca katra pa 11 punktiem. Priekšrocību cīņā par pirmo vietu labākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ ieguva "SmartLynx" (+11 pret +7), kamēr bronzas godalgas izcīnīja "Lidosta Rīga" (8), kas pa reizei ar minimālu 1:0 spēja uzveikt katru no iepriekš minētajām, bet ne reizi ceturto vietu ieguvušo "Jet Flight Service" (1:1 un 3:3), kas ar diviem punktiem noslēdza kopvērtējuma tabulu.

Uzreiz pēc turnīra noslēdzošajām cīņām risinājās svinīgā apbalvošanas ceremonija, laureātiem saņemot kausus un medaļas, bet katrai no dalībniecēm arī speciālu piemiņas balvu. Sumināti tika arī labākie individuālajās nominācijās, kur vairāk nekā pusē nomināciju triumfēja čempionu pārstāvji - par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Fabrians Urego, par labāko vārtsargu Žans Ostapko, bet par rezultatīvāko spēlētāju piecus vārtus guvušais Abrahams Jademi. Turnīra simpātiju balva Andrejam Leščovam ("airBaltic"), savukārt labākā menedžera tituls tika Andrejam Ziļam ("Jet Flight Service").

Kā ziņots, turnīra galvenie uzdevumi ir aktīvas atpūtas organizēšana Latvijas aviācijas nozarē strādājošajiem, savstarpēju kontaktu veidošana un nostiprināšana, telpu futbola popularizēšana un, protams, labākās šīs nozares komandas un spēlētāju noteikšana.

Pēc vairāk nekā divu gadu pārtraukuma, kas saistīts ar Covid-19 pandēmiju, par Latvijas aviācijas kausa uzvarētāju 2022. gadā kļuva "SmartLynx", bet pērn triumfēja "Lidosta Rīga".

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija