Uzsākot otro apli 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā, Latvijas U-21 izlase piektdien Čezēnā tikās ar Itāliju un atzina pretinieku pārākumu ar rezultātu 0:2 (0:1).

Latvijas izlase jau pirmajā uzbrukumā tika pie vārtu gūšanas iespējas, kad pēc Roberta Meļķa centrējuma viltīgi un bīstami sita Lūkass Vapne. Mājiniekus glāba vārtsargs, bet astotajā minūtē pēc šo pašu futbolistu saspēles Vapnem pavērās vēl viena iespēja – šoreiz sitiens ar galvu lidoja vārtiem secen. Turpinājumā vairākas bīstamas situācijas radās Jāņa Beka sargāto vārtu priekšā, tomēr neviena no tām nebeidzās ar precīzu sitienu pa vārtiem.

Spēles turpinājumā tik aktīva pretspēle mūsu komandai vairs neizdevās, tomēr laukuma saimniekiem vārtu gūšanas iespēju izveidošana nāca sarežģīti. Pēc ilgiem centieniem savu itāļi panāca 32. minūtē, kad nepiesegts vārtu priekšā palika Čezāre Kasadejs, izceļoties ar akrobātisku sitienu. Nedaudz vēlāk ar bīstamu ielaušanos soda laukumā izcēlās Artjoms Puzirevskis.

Lielāko daļu laika gan Latvijas futbolisti pavadīja sava soda laukuma tuvumā. Ar pienākumiem aizsardzībā komanda galā tika godam, bet otrā puslaika ievadā, spēlē no rezervistu soliņa iesaistoties Kristoferam Rēķim, nācās izturēt ilgstošu Itālijas spēlētāju spiedienu uz vārtiem. Vienā no epizodēm pēc individuālā reida Latvijas izlasi glāba vārtu stabs.

Mača 57. minūtē cīņā tika sūtīts Valerijs Lizunovs, tomēr jau pavisam drīz viņš iedzīvojās savainojumā un tika nomainīts pret Bruno Melni. Laukumā daudz turpināja uzbrukt mājinieki, kuri, lai arī tika pie liela sitienu skaita, teju visus raidīja vārtiem garām. Otrajā puslaikā pirmo sitienu vārtu virzienā Latvijas izlases rindās 71. minūtē izpildīja Melnis.

Pamatotas cerības uz atspēlēšanos Latvijas izlase saglabāja līdz 79. minūtei, kad pēc cīņas par bumbu vārtu priekšā precīzu sitienu varēja svinēt Džovanni Fabians. Pēcāk no rezervistu soliņa spēlē tika iesaistīti Kaspars Anmanis un Gļebs Žaleiko. Kompensācijas laika pēdējā minūtē no labas pozīcijas garām vārtiem sita Rūdolfs Reingolcs.

No iepriekš izsauktajiem spēlētājiem Latvijas izlasei veselības apsvērumu dēļ šajā mačā nevarēja palīdzēt Aleksejs Kudeļkins un Sergejs Vilkovs.

Abu komandu pirmā apļa tikšanās reizē septembrī Jūrmalā mājinieki iepriecināja līdzjutējus ar 0:0 neizšķirtu.

Pirmā apļa piecās spēlēs Latvijas izlase iekrāja septiņus punktus, kamēr itāļi kā vienīgie iztika bez zaudējumiem – trīs panākumi un divi neizšķirti. Tagad Latvija ir atrodama apakšgrupas ceturtajā vietā divus punktus aiz norvēģiem, bet Itālija ir līdere ar punkta pārsvaru pār Īriju.

Nākamās turnīra spēles Latvijas izlase aizvadīs septembrī savā laukumā pret Norvēģiju un izbraukumā pret Īriju.

Katras grupas uzvarētāji un trīs labākās otro vietu īpašnieces kvalificēsies finālturnīram, bet pārējās sešas otro vietu ieguvējas piedalīsies "Play-off" kārtā.