Galvenā trenera amatā debitējot Paolo Nikolato, ceturtdien Latvijas nacionālā izlase pārbaudes spēlē izbraukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar Kipru. Vārtus savā 50. spēlē valstsvienības rindās guva Andrejs Cigaņiks.

Savainojuma dēļ šo spēli izlaida Kristers Tobers, bet komandas kapteiņa pienākumi tika uzticēti Jānim Ikauniekam. Latvijas izlases vārtos stājās Rihards Matrevics, bet iepriekš ilgstoši savainotais Vladislavs Gutkovskis izlases rindās laukumā devās pirmoreiz kopš pērnā jūnija.

Mača ievadā pamīšus bumbu kontrolēja abas komandas. Lai arī tālāk par centrējumiem soda laukumā tās netika, laukumā bija vērojama līdzvērtīga cīņa par iniciatīvu. Pirmoreiz pretinieku vārtus Latvijas izlase apdraudēja 17. minūtē, kad no soda laukuma robežas neprecīzs bija Ikaunieks, bet divas minūtes vēlāk bīstami bumbu gar vārtu stūri raidīja Gutkovskis. Matrevica sargāto vārtu virzienā bumba pirmoreiz lidoja 24. minūtē.

Savus uzbrukumus Latvijas izlase centās veidot ar pacietīgu un plašu saspēli, tomēr pietuvoties soda laukumam izdevās reti. Mača 34. minūtē pēc centrējuma ar savu sedzamo vārtu priekšā galā netika Daniels Balodis, un to izmantoja Joannis Pitass, izvirzot vadībā Kipru.

Lieliska iespēja 39. minūtē bija Andrejam Cigaņikam, kurš pēc Alvja Jaunzema piespēles sita bumbu gar vārtu tālo stabu. Puslaika pēdējā minūtē Cigaņiks pēc pretinieka paviršības nopelnīja 11 metru soda sitienu, tomēr Gutkovska spēcīgi raidīto bumbu tvēra pretinieku vārtsargs.

Sākot otro puslaiku, laukumā uz maiņu devās Roberts Savaļnieks un Vitālijs Jagodinskis, kurš izlasi nebija pārstāvējis kopš 2019. gada. Pirmie līdz sitienam tika laukuma saimnieki, bet pirmā Latvijas izlases iespēja otrajā puslaikā bija jāgaida līdz 61. minūtei, kad Gutkovskim pietrūka pavisam maz līdz teicamam izgājienam. Pēc šīs epizodes laukumā tika sūtīts Artūrs Zjuzins, kuš valstsvienību nebija pārstāvējis teju precīzi gadu.

Nedaudz vēlāk pēc Cigaņika centrējuma maz līdz iespējai gūt vārtus pietrūka Savaļniekam, bet 69. minūtē pēc soda sitiena savu meistarību Kipras vārtsargam lika demonstrēt Ikaunieks. Vēl vairāk savas prasmes viņš nodemonstrēja brīdi vēlāk pēc stūra sitiena, kad no tuvas distances lieliska iespēja pavērās Robertam Uldriķim.

Spēles beigu nogrieznī cīņā iesaistījās Marko Regža, Eduards Dašķevičs un Dmitrijs Zelenkovs. Bumbas kontrole turpināja piederēt mūsu komandai, un pacietība šoreiz deva gaidītos augļus – 85. minūtē pretinieku soda laukumā apspēlēja Cigaņiks, brīdi vēlāk raidot bumbu vārtu tuvajā stūrī un tādējādi ar skaistu sitienu atzīmējot savu 50. maču valstsvienībā.

Mača kompensācijas laikā pretuzbrukumā iespēja izraut uzvaru pēc Cigaņika piespēles bija Ikauniekam, tomēr bumba lidoja rokās vārtsargam.

Pasaules rangā Kipra pašlaik atrodas 125. vietā, bet Latvija ir 136. pozīcijā. Abas izlases savā starpā nebija tikušās kopš 1997. gada, kad pārbaudes turnīrā kiprieši savā laukumā bija pārāki ar 2:0. Vēl gadu iepriekš Jāņa Giļa vadītā komanda citā pārbaudes spēlē Kiprā piekāpās mājiniekiem ar 0:1.

Latvijas izlase arī turpmākās dienas pavadīs Kiprā, kur 26. martā notiks vēl viena pārbaudes spēle pret Lihtenšteinu.

Jūnija sākumā Latvijas izlasei paredzēts Baltijas kausa izcīņas turnīrs ar pusfināla maču 8. jūnijā pret Lietuvu (sagaidāms, ka šī spēle notiks Liepājā), bet septembrī valstsvienība sāks UEFA Nāciju līgas jauno ciklu C līgā, kur pretiniekos būs Armēnija, Fēru salas un Ziemeļmaķedonija.