Aizvadītajā nedēļas nogalē risinājās noslēdzošās spēles 2023./2024. gada Rīgas telpu futbola čempionātā, ko organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) un Futbola Turnīru asociācija (FTA) ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu. Kā ziņots, priekšlaikus zelta godalgas bija nodrošinājusi "New Project" (rezultātu ziņā teicami startēja arī ārpus konkurences esošā "Riga FC 2", kas visā turnīrā piedzīvoja tikai divus zaudējumus), savukārt pēdējo divu kārtu ietvaros čempionāta sudrabu garantēja "Rīnūži"/"Grifs AG", bet bronzu – "DSV Latvia".

Kā ziņots, pirmajā no Rīgas čempionāta posmiem 12 dalībnieces aizvadīja pa vienai spēlei katra ar katru, uzzinot sešas spēcīgākās dalībnieces, kas turpināja cīņu par medaļām otrā posma A grupā, un vēl sešas vienības, kas B apakšgrupā noskaidroja vietu sadalījumu no 7.-12., kā arī "Cerību kausa" ieguvēju.

Sacensību A grupā divas kārtas pirms turnīra noslēguma zelta medaļas bija nodrošinājusi "New Project" (28), tādējādi otro gadu pēc kārtas kļūstot par sacensību uzvarētāju. Čempione turnīru noslēdza ar neizšķirtu duelī pret ASK "Kadaga" (2:2), kā arī maču pret ārpus konkurences startējošo "Riga FC 2". Jāpiebilst, ka arī pēdējā turnīru aizvadīja atzīstami, piedzīvojot tikai divus zaudējumus kopumā aizvadītajos 16 mačos.

Rīgas čempionāta sudraba medaļas šajā sezonā nodrošināja "Rīnūži"/"Grifs AG" (22), kas noslēdzošās kārtas cīniņā ar 4:1 uzveica nākamo bronzas ieguvēju "DSV Latvia" (15), kamēr pēdējā kārtu iepriekš kaldināja medaļu izteiksmes ziņā ļoti svarīgu panākumu pār FK "Ulbroka" (3:1), tādējādi atstājot to ārpus pirmā trijnieka. Gan "Ulbroka", gan ASK "Kadaga" A apakšgrupā savāca pa 11 punktiem, bet labākas bilances dēļ savstarpējās cīņās priekšrocību cīņā par ceturto vietu ieguva ASK "Kadaga".

Tikmēr B grupā, kur komandas noskaidroja vietu izkārtojumu no 7.-12. pozīcijai, kā arī Cerību kausa ieguvēju, kopvērtējuma tabulas līderes statusu nosargāja "Industrial Steel Group" (25), tādējādi iegūstot savā rīcībā iepriekš minēto trofeju. Trīs punktu atstatumā finišēja OSK "Ostnieks" (22), 16 punktus savāca "Reg Vardy"/"Anzāģe", atstājot aiz sevis "VP Solar"/Ropažu SC (13), STEEL (11) un ārpus konkurences startējošo "Futbola Parks Academy"/LSPA.

Uzreiz pēc noslēdzošajām cīņām aizvadītajā svētdienā risinājās svinīgā laureātu sveikšana, kur ar kausiem un medaļām tika sveiktas trīs labākās komandas, bet papildus tam sumināta arī Cerību kausa ieguvēja "Industrial Steel Group", "Fair Play" laureāte "New Project" un "Riga FC 2", kas saņēma speciālu organizatoru balvu par augstiem sasniegumiem.

Tāpat tradicionāli tika godināti vērtīgākie spēlētāji individuālajās nominācijās – labākais vārtsargs Aivis Poklikajevs ("New Project"), labākais treneris Dmitrijs Kručeks ("Rīnūži"/"Grifs AG") un sacensību rezultatīvākais spēlētājs Dmitro Androsovs ("Industrial Steel Group"), kurš izcēlās ar 20 trāpīgiem raidījumiem. Savukārt par sacensību vērtīgākajiem spēlētājiem organizatori atzina Alekseju Lavrenovu ("New Project"), Konstantīnu Zabarovski ("Rīnūži"/"Grifs AG") un Marku Smuļko ("DSV Latvia").

Kā ziņots, sezonas čempione "New Project" tiks uzaicināta uz Latvijas telpu futbola 1. līgas finālturnīru 2024. gada 29. martā Salaspilī un nākamajā sezonā varēs pretendēt uz dalību Latvijas telpu futbola virslīgā.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija