Otrajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas turnīra spēlē Latvijas WU-17 meiteņu izlase trešdien Fēru salās tikās ar Rumāniju, kas iepriekš zaudēja vietu A līgā. Saspringtā cīņā tika piedzīvots zaudējums ar rezultātu 0:2 (0:1).

Latvijas izlase, kuras sākumsastāvā pēc turnīra pirmās spēles tika veiktas divas izmaiņas, spēli sāka ar līdzvērtīgu spēkošanos un kā pirmā izveidoja vārtu gūšanas iespēju, kad 17. minūtē no labas pozīcijas pāri mērķim sita Paula Dzene. Pēcāk bumba biežāk gan uzturējās Kristiānas Ustiņenkovas sargāto vārtu tuvumā, tomēr izteikti bīstamas epizodes nesekoja.

Mača 29. minūtē pēc cīņas par bumbu soda laukumā un sitiena vārtu tuvajā stūrī Latvijas izlase nonāca iedzinējos. Pārsvars tobrīd nonāca pretinieču pusē, tomēr tas tika veiksmīgi atspēkots, un 41. minūtē pēc ilgāka pārtraukuma Latvijas izlase tika līdz sāncenšu vārtu apdraudēšanai – neprecīzi sita komandas kapteine Annija Gabriela Andersone. Puslaika pašās beigās pēc viņas izpildīta stūra sitiena rumānietes izsita bumbu no vārtu līnijas.

Saspringtā un nervozā spēles turpinājumā pēc bumbas atņemšanas iespēju neizmantoja Dzene, bet 61. minūtē pēc Helēnas Reinfeldes sitiena pretinieces glāba vārtsardze. Minūti vēlāk savu iespēju izmantoja Rumānijas izlase, nodemonstrējot skaistu individuālo tehniku un dubultojot pārsvaru.

Par spīti šādam pavērsienam Latvijas izlases turpmākie centieni atspēlēties tikai palielinājās. Bumba regulāri tika nogādāta pretinieču soda laukuma tuvumā, tomēr pretinieces ar saviem pienākumiem aizsardzībā tika galā labi.

Pirms tam turnīra ievadā svētdien Latvijas izlase ar 2:1 uzvarēja Fēru salas, bet Rumānija ar 2:1 pārspēja Gruziju. Citā otrās kārtas mačā trešdien Fēru salas ar 2:0 apspēlēja Gruziju.

Noslēdzošais mačs pret Gruzijas komandu mūsu futbolistēm paredzēts sestdien.

Galvenais treneris Rihards Gorkšs sastāvā iekļāvis futbolistes no septiņiem pašmāju klubiem, kā arī divas jaunietes no ASV.

Latvijas WU-17 izlase B līgas pirmās kārtas turnīrā pērn Serbijā tika pie uzvaras pret Andoru un ierindojās trešajā pozīcijā, netiekot uz A līgu, kur otrajā kārtā tiek dalītas ceļazīmes uz finālturnīru.

Otrās kārtas B līgā notiek cīņa par iekļūšanu A līgā nākamajam kvalifikācijas ciklam. Pie šādas iespējas tiks apakšgrupu uzvarētājas un viena no otro pozīciju īpašniecēm ar labākajiem rādītājiem pret savas grupas pirmo un trešo vietu ieguvējām.