Latvijas WU-17 meiteņu izlase svētdien Fēru salās pirmajā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas turnīra spēlē ar rezultātu 2:1 (1:0) uzvarēja laukuma saimnieces.

Spēles ievadā ar sitieniem pa vārtiem atzīmējās abas komandas, tomēr neliels iniciatīvas un teritoriālais pārsvars piederēja Latvijai. Laukuma saimnieču centienos pārliecinoši Latvijas izlases vārtos darbojās Kristiāna Ustiņenkova. Puslaika pašās beigās mūsu komandas pūliņus ar gūtiem vārtiem atalgoja kapteine Annija Gabriela Andersone, kura pēc bumbas atņemšanas un pretinieces apspēlēšanas lika kapitulēt pretinieču vārtsardzei.

Otrā puslaika pirmajās minūtēs izgājienā lieliska iespēja dubultot pārsvaru bija Līvai Šteinbergai, bet mazliet vēlāk savus otros vārtus guva Andersone, izmantojot acīgu Paulas Dzenes piespēli. Pretinieces gan 63. minūtē atjaunoja intrigu, kad pēc vairākiem neveiksmīgiem mēģinājumiem izraidīt bumbu no sava soda laukuma latvietes ļāva Fēru salu uzbrucējai nonākt vienatnē pret Ustiņenkovu.

Atlikušajā laikā ar saviem pienākumiem aizsardzībā Latvijas izlase galā tika pārliecinoši un iegūto pārsvaru nosargāja.

Mūsu komandai nākamajā trešdienā sekos tikšanās ar Rumāniju, kas iepriekš zaudēja vietu A līgā, bet sestdien pretiniekos būs Gruzija.

Galvenais treneris Rihards Gorkšs sastāvā iekļāvis futbolistes no septiņiem pašmāju klubiem, kā arī divas jaunietes no ASV.

Latvijas WU-17 izlase B līgas pirmās kārtas turnīrā pērn Serbijā tika pie uzvaras pret Andoru un ierindojās trešajā pozīcijā, netiekot uz A līgu, kur otrajā kārtā tiek dalītas ceļazīmes uz finālturnīru.

Otrās kārtas B līgā notiek cīņa par iekļūšanu A līgā nākamajam kvalifikācijas ciklam. Pie šādas iespējas tiks apakšgrupu uzvarētājas un viena no otro pozīciju īpašniecēm ar labākajiem rādītājiem pret savas grupas pirmo un trešo vietu ieguvējām.