Par Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta 1. līgas turnīra (2009. dz.g. un vecākas) uzvarētāju sestdien Iecavā kļuva "Lucavsala"/LSAB komanda.

Šī vecuma grupa šosezon pēc komandu pieprasījuma papildināja čempionāta klāstu. Sešas komandas aizvadīja viena apļa turnīru un izslēgšanas spēles par vietām ar sabraukumiem Salaspilī un Iecavā.

Pamatturnīrā pirmo vietu izcīnīja FK "Iecava Juniores", kas uzvarēja visās piecās spēlēs, tai skaitā ar 3:2 pārspēja vēlākās čempiones. Pa trim panākumiem iekrāja "Lucavsala"/LSAB un SK "Kuorsova"/FB "Gulbene", tomēr augstāk kopvērtējumā ierindojās "Lucavsala"/LSAB, kas tika arī pie punkta pret FK "Tukums 2000" (3:3).

Spēlē par 1./2. vietu "Lucavsala"/LSAB revanšējās Iecavas komandai ar rezultātu 2:1, vārtus gūstot Arnitai Tokai un Kristīnei Petrikinai, bet bronzas godalgas ieguva SK "Kuorsova"/FB "Gulbene", kas pēc Katrīnas Lukaševičas realizētā soda sitiena cīņas priekšpēdējā minūtē ar tādu pašu rezultātu apspēlēja tukumnieces. FK "Sigulda" mačā par 5./6. vietu divreiz atspēlējās un, pateicoties Alises Ušpeles trim gūtajiem vārtiem, ar 3:2 uzvarēja FK "Imanta" pārstāves.

Komandu labākās spēlētājas:

  • Alise Mitkus (SK "Imanta")
  • Alise Ušpele (FK "Sigulda")
  • Laura Strautiņa (FK "Tukums 2000")
  • Evija Leoska (SK "Kuorsova"/FB "Gulbene")
  • Gabriela Elēna Velpa (FK "Iecava Juniores")
  • Olga Matīsa ("Lucavsala"/LSAB)

Labākā vārtsardze: Ilona Sadovenko ("Lucavsala"/LSAB)

Labākā spēlētāja: Rendija Baltrušaite (FK "Iecava Juniores")

Kā ziņots, šogad meiteņu telpu futbola čempionātā, turnīram paplašinoties, dalībnieku skaits sasniedzis 67 komandas.

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram.