Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta Vadima Ļašenko uzruna pirms jaunās "Tonybet" Virslīgas sezonas sākuma.

"Virslīgas jaunās sezonas sākums ir svētki. Tas ir ilgi gaidīts notikums, jo virslīgas čempionāts ir mūsu lielākā platforma ar lielu interesi un ažiotāžu. Šogad šie sezonas atklāšanas svētki ir izdevušies īpaši krāšņi, par ko aizraujošā Superkausa spēlē parūpējās "Riga FC" un "FC RFS" komandas. Šī tradīcija ir atgriezusies uz palikšanu, un par to mums ir liels prieks. Apsveicu visus klubus, spēlētājus, trenerus, klubu vadītājus un, protams, līdzjutējus ar sezonas sākšanos!

Pagājušajā sezonā abas galvaspilsētas komandas parūpējās par nervu kutinošu titula cīņu, kopvērtējumā izveidojot iespaidīgu atrāvienu pār tuvākajiem sekotājiem. Es pievienošos daudzu treneru un apskatnieku viedoklim, ka šosezon tāds Rīgas klubu pārsvars vairs nav prognozējams, jo tuvākie sekotāji sezonu ir sagaidījuši ar pamatotām cerībām uz saspringtu medaļu dalīšanu. Pirms sezonas, skatoties uz spēļu kalendāru, prognozēt uzvarētājus kādā no pirmo kārtu pāriem ir teju vai neiespējami, un tas sola vēl vienu lielisku sezonu! Tāpat prieks, ka pēc Grobiņas komandas iekļūšanas virslīgā čempionāts ir kļuvis par vēl vienu derbiju bagātāks. Liepājā, kur par šo dueli noteikti interese būs milzīga, futbols strauji attīstās, un tam palīdz arī mūsu uzbūvētā piepūšamā halle.

Turpināsies ne tikai Superkausa, bet arī Livonijas Ziemas līgas tradīcija. Kopā ar Igaunijas Futbola federāciju pirms šīs sezonas devām klubiem iespēju piedalīties šādā turnīrā, jo ne visiem ir pa spēkam doties uz treniņnometnēm siltajās zemēs. Esam secinājuši, ka klubiem šāds turnīrs ir svarīgs un noderīgs, turklāt tas palīdz vairot interesi par gaidāmo sezonu arī līdzjutēju vidū.

Turpināsim attīstīt VAR sistēmu, kas pērn piedzīvoja savu debiju virslīgas čempionātā. Ja iepriekšējā sezonā varējām nodrošināt vienu spēli kārtā ar VAR tiesnešiem, tad šosezon mūsu mērķis ir jau vismaz divas šādas spēles kārtā. Šīs sistēmas izmantošana vairs nav nākotne, tā ir tagadne, tāpēc mums ir jāatbalsta mūsu tiesneši, kā arī jāstimulē viņu izaugsme. Arī pirms šīs sezonas virslīgas tiesnešiem bija iespēja aizvadīt vērtīgu treniņnometni Turcijā, lai pirmās spēles tiktu sagaidītas pēc iespējas labākā sportiskajā un mentālajā kondīcijā.

Īpaši ciešs kontakts pirms sezonas ir bijis ar komandu galvenajiem treneriem, ar kuriem jau paguvis iepazīties arī Latvijas izlases galvenais treneris Paolo Nikolato. Šīs saiknes izveidošana ir ļoti svarīga, jo bez virslīgas klubu un treneru atbalsta mums vieniem pašiem būs grūti kaut ko sasniegt. Pirmās spēles viņa vadībā ir jau pavisam drīz, un arī turpmākajos izlases soļos sadarbība ar klubiem un pašmāju treneriem būs ļoti svarīga.

Novēlu aizraujošu čempionātu un intrigu līdz pēdējai kārtai! Lai līdzjutējiem ir prieks par savas komandas rādīto spēli un lai mūsu pārstāvjiem izdevusies arī Eirokausu sezona!"

Foto: Sanita Ieva Sparāne / "Tonybet" Virslīga