Ceturtdien, 7. martā, pie Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas svinīgi atklāts jaunais mākslīgā seguma futbola laukums. FIFA kvalitātes standartiem atbilstošais 105x68 metru laukums ieklāts Latvijas Futbola federācijas (LFF) un Daugavpils valstspilsētas domes sadarbības ietvaros.

Pērn Daugavpils pašvaldība sadarbībā ar Daugavpils Olimpisko centru veica iepriekšējā seguma demontāžu, kā arī laukuma pamatnes sagatavošanu un paplašināšanu. LFF nodrošināja laukumu un futbola vārtu komplektu.

Daugavpils valstspilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš savā svinīgajā atklāšanas uzrunā pateicās LFF par sniegto atbalstu un sadarbību, bet LFF prezidents Vadims Ļašenko uzsvēra šī laukuma nozīmi Daugavpils sporta infrastruktūras attīstībā un treniņu procesa nodrošināšanā jaunajiem futbolistiem. Dāvanā gan Daugavpils Futbola skolai, gan Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolai tika pasniegtas jaunas futbola bumbas.

Nākamajā gadā šeit paredzēts uzstādīt piepūšamo futbola halli, kas būtu viens no LFF realizētās programmas objektiem šāda veida futbola infrastruktūras izbūvē.

Šis projekts ir daļa no pērn uzsāktās LFF, Daugavpils valstspilsētas domes un Daugavpils Olimpiskā centra sadarbības pilsētas futbola infrastruktūras attīstībā. Piecos gados paredzēta arī stadiona "Celtnieks" mākslīgā seguma maiņa pret dabīgo zālienu, tribīņu renovācija un mākslīgā seguma nomaiņa stadionā "Esplanāde".

"Visu šo projektu griezumā LFF ieguldījums Daugavpils futbola infrastruktūras uzlabošanā ir vairāk nekā viena miljona eiro apmērā. Šis ir viens no reģiona un visas valsts lielākajiem futbola centriem, un pilsēta šādus uzlabojumus bija pelnījusi jau sen. Paldies pašvaldībai par atbalstu un sadarbību, jo ar kopīgiem spēkiem šie kļūst ne tikai par futbola un sporta infrastruktūras uzlabojumiem, bet par jaunu stratēģiskās attīstības posmu Daugavpils futbolam," pauž V. Ļašenko.

Materiāls tapis sadarbībā ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldību