Otrdien notikušajā 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izlozē Latvijas nacionālā sieviešu izlase sev pretiniekos ieguva Slovēniju, Ziemeļmaķedoniju un Moldovu.

Kvalifikācijas turnīrs tiek organizēts saskaņā ar komandu veikumu UEFA Nāciju līgas turnīrā, dalībniecēm esot sadalītām A, B un C līgās. Kā zināms, Latvijas izlase savā UEFA Nāciju līgas debijas sezonā sacentās C līgā un tika līdz pārspēlēm par pakāpšanos līgu augstāk, tomēr tajās atzina Slovākijas pārākumu un līdz ar to palika C līgā.

C līgā 19 komandas ir sadalītas četrās apakšgrupās ar četrām vienībām katrā un vienā grupā ar trim komandām. Latvijas izlase pirms izlozes tika iekļauta otrajā no četriem groziem kopā ar Melnkalni, Bulgāriju, Igauniju un Lietuvu.

Pret Moldovu mūsu komanda spēlēja arī pērn Nāciju līgā, mājās uzvarot ar 5:0, bet viesos cīnoties neizšķirti 3:3. Savukārt ar ziemeļmaķedonietēm ceļi krustojās 2021. un 2022. gadā Pasaules kausa atlasē – zaudējums 1:4 Rīgā un 2:3 izbraukumā. Slovēnietes pērn zaudēja vietu B līgā.

Spēles divos apļos ilgs no aprīļa līdz jūlijam. Pie automātiskas vietas finālturnīrā, kas risināsies Šveicē, tiks katras A līgas apakšgrupas pirmo divu pozīciju ieguvējas.

Pārējo septiņu ceļazīmju liktenis izšķirsies divās "Play-off" kārtās, kas notiks no oktobra līdz decembrim. No C līgas "Play-off" posmam kvalificēsies piecu apakšgrupu uzvarētājas un trīs labākās no otro pozīciju ieguvējām.

Līdztekus tam C līgas komandas cīnīsies par iespēju pakāpties uz B līgu nākamajam UEFA Nāciju līgas un kvalifikācijas ciklam. Šādu paaugstinājumu iegūs katras C līgas apakšgrupas uzvarētāja.