Latvijas Futbola federācija (LFF) kā vadošais partneris uzsākusi dalību "Erasmus+" sporta programmas projektā TARGET, kura galvenais mērķis ir veicināt dzimumu vienlīdzību jauniešu futbola komandās un ārpus tām.

Projektā LFF ir tā vadošais koordinators. Tas tiek īstenots kopā ar Igaunijas, Ukrainas un Maltas futbola federācijām, kā arī citiem starptautiskajiem partneriem, tai skaitā Modenas un Redžio di Emilijas Universitāti Itālijā, kurai ir īpašas zināšanas sociālās iekļaušanas un iebiedēšanas (bulinga) jomā.

LFF un partneru ieskatā futbols ir pateicīgs līdzeklis, lai veicinātu dzimumu līdztiesības principu atzīšanu un vairotu dzimumu līdztiesības nozīmi plašākā sabiedrībā, tāpēc jauniešu futbolisti var kļūt par nozīmīgiem vēstnešiem šo vērtību aizstāvēšanā.

Projekta darbība sākusies šīgada janvārī, bet februārī tā dalībnieki satikās LFF rīkotā divu dienu darba sesijā. Projekts ilgs trīs gadus.

"Esmu patiesi pagodināts vadīt šo projektu, kas ietver milzīgu potenciālu dzimumu līdztiesības veicināšanā jaunatnes futbolā un sabiedrībā kopumā. Strādājot ar mūsu partneriem, vēlamies palīdzēt jaunajos spēlētājos ieaudzināt iekļaušanas un cieņas vērtības, iedrošinot viņus cīnīties par vienlīdzību laukumā un ārpus tā. Futbols vienmēr ir bijis vairāk nekā tikai sports, tas ir sociālo pārmaiņu katalizators. Šis projekts mums dod unikālu iespēju izmantot futbolu kā izglītojošu līdzekli, lai popularizētu Eiropas Savienības pamatvērtības. Strādāsim, lai ieviestu inovatīvas stratēģijas ar ilgstošu ietekmi uz jaunatnes futbolu un ne tikai," pauž Kārlis Boitmanis, ES projektu un iepirkumu speciālists.

Projekta realizēšanas gaitā paredzētas dažādas aktivitātes, kas ietver jauno spēlētāju izglītošanu, treneru izglītošanu un nodrošināšanu ar nepieciešamajām zināšanām, kā arī plašāku dzimumu vienlīdzības principu popularizēšanu sabiedrībā.