Sestdien ar Superkausa maču tika ieskandināts jaunās futbola sezonas sākums. Spēlē starp pagājušā gada virslīgas čempioniem RFS un Latvijas kausa ieguvējiem "Riga FC" pamatlaiks beidzās neizšķirti 1:1, bet sekojušā pēcspēles sitienu sērijā ar 5-4 pārāki bija "Riga FC".

Rīgas derbijā un Latvijas klubu futbola principiālākajā duelī šoreiz FC RFS un "Riga FC" tikās LNK Sporta parkā. Abu komandu sākumsastāvos bija lielākoties jau sen labi iepazīti futbolisti, bet abām komandām bija arī atrādāmi jaunpienācēji. Piemēram, RFS rindās tāds bija gruzīns Laša Odišarija, bet "Riga FC" iepazīstināja savus līdzjutējus ar Brazīlijā iegādāto Lukasu Kardozo.

Abas komandas jau no pirmajām minūtēm izpārdoto tribīņu priekšā demonstrēja aktīvu un enerģisku futbolu, apliecinot nepārprotamu vēlmi iesākt sezonu ar panākumu.

Pirmā puslaika izskaņā Žiga Lipuščeks izvirzīja vadībā RFS komandu. Otrajā puslaikā "Riga FC" rindās laukumā nāca komandu vairākkārt glābušais Gotjē Mankendā, un šoreiz viņš to paveica atkal, 70. minūtē panākot izlīdzinājumu.

Pamatlaikam beidzoties neizšķirti, sekoja pēcspēles sitienu sērija, kurā "Riga FC" bija pārāka.

Šogad ir atjaunota Latvijas Superkausa izcīņa. Līdz šim vienīgā Superkausa spēle notika 2013. gadā, kad FC "Daugava" ar 4:1 apspēlēja "Skonto FC".