Aizvadītajā nedēļā darba vizītē Rīgu un Kauņu apmeklēja 2026. gada Eiropas telpu futbola čempionāta organizatoru grupa, kas kopā ar Latvijas un Lietuvas futbola federāciju pārstāvjiem abās valstīs iepazinās ar finālturnīra norisei pieteikto infrastuktūru.

Vizītes laikā Rīgā notika tikšanās ar LFF vadību, tika prezentēts turnīra norises kopējais koncepts, pārrunāti ar tā rīkošanu saistītie praktiskie jautājumi un UEFA prasības, noteikts rīcības plāns turpmākajiem mēnešiem.

UEFA pārstāvji apmeklēja potenciālās viesnīcas, treniņu halles un citu infrastruktūru, kā arī klātienē novērtēja turnīra spēļu norises galveno centru "Arēna Rīga", kas jau iepriekš uzņēmusi telpu futbolu - 2019. gadā par kontinenta pirmajiem U-19 čempioniem kļuva Spānijas jaunie futzālisti, bet 2022. gadā Eiropas telpu futbola klubu sacensību prestižāko trofeju virs galvām cēla Spānijas klubs "Barça".

Eiropas čempionāta norise plānota 2026. gadā no 18. janvāra līdz 8. februārim, un šīs sacensības kļūs par pirmajām Eiropas telpu futbola meistarsacīkstēm vīriešiem, kas tiks rīkotas divās valstīs paralēli.

Nākamā darba vizīte paredzēta šī gada 14.-18. oktobrī. Paralēli tiek turpināts darbs pie dažādu organizatorisko konceptu izveides un realizēšanas plāna. UEFA pārstāvji apmeklēs Rīgu arī vairākas reizes 2025. gadā.

Konceptuāli arī plānots, ka Eiropas čempionāta finālturnīra apakšgrupu izloze notiks 2025. gada rudenī (datums un norises vieta tiks paziņoti papildus). Neilgi pēc izlozes beigām tiks apstiprināts spēļu kalendārs, pie kura izveides šobrīd strādā UEFA sadarbībā ar abām federācijām un iesaistītajiem partneriem, lai finālturnīra izspēli veiktu atbilstoši Futsal EURO reglamenta prasībām. Līdzjutēji Latvijā un Lietuvā jau tagad var plānot atbalstīt savu valstsvienību Rīgā un Kauņā, jo abas rīkotājvalstis finālturnīrā iekļuvušas automātiski.

Futsal EURO 2026 kvalifikācijas izspēle sāksies aprīlī.