Kopš janvāra vidus Latvijas un Igaunijas klubi aizvadīja pirmssezonas turnīru "Livonian Winter League" jeb Livonijas Ziemas līgu, kas pirmoreiz šādā formātā organizēts Latvijas un Igaunijas futbola federāciju sadarbībā. Lielāku punktu skaitu aizvadītajos mačos izcīnīja Latvijas pārstāvji.

Sacensībās kopumā piedalījās 23 komandas – 11 no Latvijas un 12 no Igaunijas. Komandas bija sadalītas trīs līgās, savu līgu ietvaros katrai no dalībniecēm aizvadot spēles ar komandām no pretējās valsts.

Latvijas klubi izrādījās pārāki A un B līgās. Pirmajā no tām mūsu komandām 20 punkti, kamēr Igaunijas pārstāvjiem 14 punkti. Tikmēr B līgā Latvijas komandu 27 izcīnītajiem punktiem igauņi pretī varēja likt 18 punktus. Savukārt C līgā labāk veicās Igaunijas vienībām – 26 punkti pret 17 Latvijas pārstāvju iespētajiem. Tādējādi trīs līgu kopvērtējumā Latvijas klubiem 64 punkti, bet Igaunijas – 58 punkti.

A līgā visās četrās spēlēs uzvarēja "FC RFS", pieci punkti FK "Liepāja" kontā, bet FS "Jelgava" tika pie trim punktiem. B līgā pa trim panākumiem iekrāja FK "Tukums 2000"/"Telms" un Grobiņas SC/LFS, FS "Metta" atzīmējās ar turnīru bez zaudējumiem un astoņiem punktiem, bet BFC "Daugavpils" sacensības noslēdza ar vienu punktu. C līgā nepārspēta palika sešus punktus iekrājusī Skanstes SK vienība, piecus punktus izcīnīja JDFS "Alberts", bet pa vienam panākumam svinēja "Riga FC-2" un SK "Super Nova" futbolisti.

Par A līgas uzvarētāju kļuva "FC RFS" komanda, B līgā labākā bija Narvas "Trans", kurai sekoja trīs Latvijas vienības, bet C līgā pirmajā vietā ierindojās Nemmes "United".

Livonijas kausa izcīņas starp vēsturiskā Livonijas ordeņa pašreizējās teritorijas valstīm idejas iniciatori savulaik bijuši Igaunijas puses pārstāvji. Livonijas kauss iepriekš tika izspēlēts septiņas reizes – 2003., 2004., 2005., 2008., 2011., 2018. un 2023. gadā. Tagad pirmoreiz vēsturē tas tika organizēts kā plašs pirmssezonas turnīrs, kas turklāt paredzēts kā ikgadējs notikums.

Foto: "FC RFS"/Sanita Ieva Sparāne