Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde, noslēdzoties iepriekš izsludinātajiem konkursiem, apstiprinājusi jaunus galvenos trenerus divām Latvijas jaunatnes izlasēm. Par U-19 valstsvienības vadītāju kļuvis Viktors Dobrecovs, bet U-17 izlases darbu pārraudzīs Andrejs Gluščuks.

Pašlaik 47 gadus vecais Viktors Dobrecovs ir virslīgas čempionāta komandas Grobiņas SC/LFS galvenais treneris, kā arī jauniešu treneris Liepājas Futbola skolas sistēmā. Kā galvenais treneris 2015. gadā ar FK "Liepāja" kļuva par virslīgas čempionu, bet pērn ar Grobiņas komandu – par "Optibet" Nākotnes līgas uzvarētāju. Spēlētāja karjeras laikā bija viens no lielākajiem virslīgas čempionāta spīdekļiem, ieņemot trešo vietu turnīra visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Latvijas izlasi pārstāvējis 18 spēlēs.

Komandu Viktors Dobrecovs vadīs jau tuvākajā tās startā, kas turklāt būs ļoti atbildīgs, jo no 20. līdz 26. martam Latvijas U-19 izlase 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra Elites kārtā Ziemeļmaķedonijā tiksies ar mājiniekiem, Šveici un Ukrainu.

"Šis vecuma posms man ir labi pazīstams un ir parocīgs, jo esmu ar tādu strādājis un ticis arī pie panākumiem. Sevi redzu kā sava veida "neitrālu" treneri, jo esmu no reģiona, neesmu no Rīgas. Patīkami, ka mūsu jaunieši gan U-19, gan U-17 izlasēs regulāri sasniedz Elites kārta turnīrus. Ja tā turpināsim, attiecīgi izaugsme sekos arī nacionālajā izlasē," pauž Viktors Dobrecovs. "No manas puses šis ir bijis nosvērts un apdomāts lēmums, darbs klubā un izlasē viens otram netraucēs. Klubā šis jautājums ir izrunāts, esmu saņēmis atbalstu."

Tikmēr 46 gadus vecais Andrejs Gluščuks ir iekrājis bagātu pieredzi visu vecumposmu trenera darbā, ir maģistra grāda īpašnieks sporta zinātnē. Ilgstoši strādājis "Skonto" un pēc tam arī FS "Metta" jaunatnes sistēmās, tāpat arī kā galvenā trenera palīgs darbojies Latvijas U-17 un U-19 izlasēs. Viņš 2015. gadā tika atzīts par Latvijas labāko jaunatnes treneri, bet pēdējos gados jau ir LFF treneru instruktors, palīdzot jaunajai pašmāju futbola speciālistu paaudzei.

Andrejs Gluščuks ir pašreizējais LFF sporta direktors. Iepriekš viņa pārraudzībā bija arī LFF Futbola akadēmijas projekts, tomēr tagad tam tiks meklēts cits vadītājs.

LFF novēl treneriem panākumus laukumā un jauno futbolistu sagatavošanā! Pateicamies daudzajiem speciālistiem, kuri izsludinātajos konkursos iesniedza savus pieteikumus.

Iepriekš no 2020. gada ievada līdz 2023. gada decembrim Latvijas U-17 izlases galvenais treneris bija Jurģis Pučinsks, divreiz ievedot komandu Eiropas čempionāta kvalifikācijas Elites kārtā. Savukārt ar Latvijas U-19 izlasi kopš 2019. gada sākuma strādāja čehu speciālists Jakubs Dovalils, ar komandu Eiropas čempionāta atlases Elites kārtā iekļūstot trīs reizes. Amatu viņš šīgada sākumā bija spiests pamest privātu ģimenes apstākļu dēļ.