Latvijas Futbola federācija (LFF) atjaunojusi Superkausa izcīņas spēli, kurā tradicionāli satiekas aktuālie valsts čempioni un kausa trofejas īpašnieki. Gaidāmajā mačā 2. martā plkst. 14:00 "LNK Sporta parkā" Rīgas derbijā tiksies RFS un "Riga FC" komandas.

Informācija papildināta 22. februārī: Biļetes uz gaidāmo spēli ir izpirktas.

Līdz šim Latvijas futbola Superkauss izspēlēts vienu reizi, kad 2013. gadā savu līdzjutēju priekšā trofeju izcīnīja Daugavpils "Daugava", pārspējot "Skonto" futbolistus.

"Superkausa idejas atjaunošana ir temats, kas klusāk un skaļāk apspriests jau gadiem. Uzskatām, ka Latvijas futbola virslīgas čempionāts un tajā redzamais futbols ir sasniedzis tādu kvalitātes latiņu, kurā Superkausa spēle jau kļūst par nepieciešamību, jo tie ir vēl vieni svētki gan līdzjutējiem, gan klubiem un spēlētājiem," pauž LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Lai arī no infrastruktūras viedokļa šādas spēles organizēšana tik agrā pavasarī nav vienkārša, saprotam, ka vēlāk sezonas gaitā Superkausa norise ir vēl sarežģītāka blīvā spēļu kalendāra dēļ. Latvijas futbols šādu notikumu ir pelnījis, bet spēlētājiem un klubiem tiek dota iespēja aizvadīt vēl vienu prestižu augstas intensitātes spēli, sarūpējot līdzjutējiem krāšņu futbola piedzīvojumu. Šo iemeslu dēļ atjaunojam Superkausa tradīciju un novēlam tai ilgu mūžu!"

Pērnajā virslīgas sezonā RFS komanda izcīnīja savu otro Latvijas čempionu titulu, pēdējā kārtā nodrošinot viena punkta pārsvaru pār "Riga FC". Tikmēr Latvijas kausa finālā šo pašu komandu duelī "Riga FC" pēc 1:1 neizšķirta bija pārāki pēcspēles sitienu sērijā un kausa trofeju virs galvas cēla otro reizi vēsturē. Virslīgas čempionātā visās četrās galvaspilsētas pārstāvju tikšanās reizēs pērn tika fiksēti neizšķirti.

Superkausa spēle tiešraidē būs vērojama TV4 kanālā un "Sportacentrs.com" portālā.