Noslēdzot trīs pārbaudes spēļu ciklu Horvātijā, piektdien Latvijas U-19 jauniešu izlase ar rezultātu 0:4 (0:3) piekāpās Skotijai.

Pēc iepriekšējās spēles pret grieķiem Latvijas izlases sākumsastāvā tika veiktas četras izmaiņas, bet Alans Kangars savainojuma dēļ bija spiests izlaist arī šo maču. Visas trīs spēles Horvātijā mūsu komandas starta vienpadsmitniekā sāka Kristaps Grabovskis, kapteinis Ivans Patrikejevs, Milāns Tihonovičs un Hugo Jesse.

Pirms tam sestdien Latvijas jaunieši cīnījās neizšķirti 0:0 ar Saūda Arābiju, bet otrdien ar 0:3 tika atzīts Grieķijas pārākums.

Kā zināms, Latvijas U-19 izlase pašlaik atrodas jauna galvenā trenera meklējumos, un šajā turnīrā to vadīja arī iepriekš valstsvienības treneru korpusā strādājušais Viktors Mazurs. Kandidātu sarakstā bija iekļauti spēlētāji no astoņiem pašmāju klubiem, kā arī komandām Itālijā, Čehijā, Austrijā un Slovēnijā.

Jau martā Latvijas U-19 izlase 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra Elites kārtā Ziemeļmaķedonijā tiksies ar mājiniekiem, Šveici un Ukrainu.