No 2. līdz 4. februārim Kurzemes U-13 (2011. g. dz.) izlase aizvadīja savu pirmo pasākumu šajā gadā. Komanda pulcējās Liepājā, lai treneru Jāņa Segliņa un Artūra Šternberga vadībā piedalītos starptautiskā turnīrā "Winter Cup".

Šī komandas dalībniekiem bija pirmā tikšanās, tāpēc treneri un spēlētāji pulcējās dienu ātrāk, lai iepazītos gan viens otru, gan ar Kurzemes izlases darba principiem un uzstādījumiem.

Kurzemes izlase dalībai turnīrā "Winter Cup" tika komplektēta no FS "Ventspils", Kuldīgas NSS, Saldus NSS, Talsu NSS un Dienvidkurzemes SS spēlētājiem. Kopējā Kurzemes komandā šoreiz netika iekļauti labākie Liepājas FS spēlētāji, jo Liepājas FS turnīrā piedalījās ar savu komandu. Tas deva iespēju Kurzemes trenerim Jānim Segliņam pirmajā tikšanās reizē iepazīt sacensību apstākļos daudz plašāku spēlētāju loku un novērtēt viņu šī brīža iespējas un potenciālu.

Sportiskajā ziņā turnīrs kurzemniekiem izvērtās ļoti veiksmīgi. Progresējot no spēles uz spēli, komanda aizcīnījās līdz spēlei par 3. vietu. Brīžos, kad pietrūka meistarības vai taktiskās izpratnes, komandai nāca talkā raksturs un veiksme. Bronzas medaļas tika gadam nopelnītas, mazajā finālā pieveicot lietuviešu FA "Šauliai" ar 2:1. Otra Kurzemes komanda turnīrā astoņu komandu konkurencē ierindojās 6. vietā.

Komandas treneri un spēlētāji pēc aizvadītā turnīra atgriezās savos klubos ar jaunu pieredzi un pozitīvām emocijām. Bija jūtams, ka nākamais izlases pasākums tiks gaidīts ar nepacietību.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Jaunskalže, Kurzemes FC