Sestdien Ogrē, aizvadot otro pārbaudes spēli divu dienu laikā, Latvijas nacionālā telpu futbola izlase cīnījās neizšķirti 3:3 (0:1) ar Kosovu.

Salīdzinājumā ar abu komandu tikšanos piektdien, kad Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu ar 4:5, šoreiz mājinieku sastāvā nebija Matīsa Babra. Viņa vietā mačam tika pieteikts Ņikita Jelagovs.

Līdzvērtīgā cīņā vadību pirmā puslaika vidū ieguva Kosovas telpu futbolisti, kad pretinieks palika nepiesegts mājinieku vārtu pašā priekšā. Sāncenšu pretuzbrukumos daudz darba bija Latvijas izlases vārtsargam Igoram Labutam, bet teritoriālais pārsvars piederēja mūsu komandai. Par vārtu gūšanas iespēju daudzumu Latvijas izlase nevarēja sūdzēties, tomēr neviena no tām izmantota netika. Īpaši laba iespēja izcelties puslaika pēdējā minūtē bija Andrejam Baklanovam.

Neveiksmīgs Latvijas komandai padevās otrā puslaika sākums, kad īsā laikā savu vārtu tiklā tika ielaistas divas bumbas – viens tālsitiens un viena izspēle līdz pat tukšiem vārtiem. Puslaika vidū ātrajā pretuzbrukumā pēc lieliskas Edgara Tarakanova piespēles vienus vārtus atguva Miks Babris.

Centieni atspēlēties saspringtā cīņā ar izdošanos vainagojās spēles pēdējā minūtē, kad viens pēc otra nepiekāpīgās epizodēs precīzi bija Germans Matjušenko un Baklanovs. Pēdējais no viņiem precīzs bija trīs sekundes pirms cīņas noslēguma.

Šīs bija pirmās Latvijas telpu futbola izlases spēles 2024. gadā, kurā komanda turpina mērķtiecīgu gatavošanos 2026. gada Eiropas čempionāta finālturnīram. Kā zināms, tā rīkošana uzticēta Rīgai un Kauņai.

Pasaules rangā Latvijas telpu futbola izlase pašlaik ieņem 74. vietu, bet Kosova atrodas 59. pozīcijā. Abas komandas iepriekš savā starpā nebija tikušās.

Iepriekš Latvijas telpu futbola izlase Ogrē bija pabijusi ar piecām Baltijas kausa izcīņas spēlēm 2008., 2010. un 2013. gadā. Toreiz spēles risinājās Ogres NSC hallē, bet šoreiz tika iemēģināta jaunā sporta arēna "Ogre".