Latvijas nacionālā telpu futbola izlase piektdien Ogrē pārbaudes spēlē ar rezultātu 4:5 (2:3) zaudēja Kosovai.

Pēc spēkos līdzvērtīgi aizvadīta spēles ievadā Latvijas izlase pirmā puslaika vidū izvirzījās vadībā, kad ātru saspēli un Mika Babra piespēli vārtu guvumā pārvērta Edgars Tarakanovs. Pēcāk gan vairākās epizodēs Latvijas izlases vārtos darbs bija Igoram Labutam, tomēr piecas minūtes pirms iešanas atpūtā mājiniekiem padevās vēl viena teicama izspēle, kurā Germana Matjušenko piespēli atkal izmantoja Tarakanovs.

Puslaika izskaņā iniciatīva piederēja viesiem, un tas pēdējās minūtēs ļāva viņiem ne tikai atjaunot neizšķirtu, bet arī iegūt vadību. Viena soda sitiena un viena stūra sitiena izspēle beidzās ar raidījumiem vārtu stūros, bet vēl reizi bumba atrada ceļu vārtos starp Labuta kājām.

Otrā puslaika sākumā Latvijas komandu glāba vārtu stabs. Pēcāk rezultāts ātri vien kļuva neizšķirts, kad pēc individuālā reida pretinieku vārtsargu pārsteidza valstsvienības kapteinis Germans Matjušenko. Vēl pēc brīža šķietami vienkāršā situācijā Latvijas izlase atkal nonāca iedzinējos, bet turpinājumā laukuma saimnieki izvērsa aktīvus atspēlēšanās mēģinājumus. Par spīti tam piecas minūtes pirms spēles beigām Kosovas komanda ātrajā pretuzbrukumā savu pārsvaru dubultoja.

Turpinot centienus atspēlēties, minūti pirms mača noslēguma ar sitienu vārtu tālajā stūrī savus trešos vārtus guva Tarakanovs, bet atlikušajā laikā vēl vienu precīzu raidījumu mājinieki neatrada.

Abas komandas savā starpā sporta arēnā "Ogre" atkal tiksies sestdien plkst. 16:00. Ieeja skatītājiem bez maksas.

Šīs ir pirmās Latvijas telpu futbola izlases spēles 2024. gadā, kurā komanda turpina mērķtiecīgu gatavošanos 2026. gada Eiropas čempionāta finālturnīram. Kā zināms, tā rīkošana uzticēta Rīgai un Kauņai.

Pasaules rangā Latvijas telpu futbola izlase pašlaik ieņem 74. vietu, bet Kosova atrodas 59. pozīcijā. Abas komandas iepriekš savā starpā nebija tikušās.

Iepriekš Latvijas telpu futbola izlase Ogrē bija pabijusi ar piecām Baltijas kausa izcīņas spēlēm 2008., 2010. un 2013. gadā. Toreiz spēles risinājās Ogres NSC hallē.