Aizvadītajā svētdienā, 4. februārī, Salaspils sporta nama zālē tika aizvadīta Latvijas Universiādes ietvaros esošā telpu futbola disciplīna vīriešiem, kur deviņu komandu konkurencē pārliecinoši triumfēja Latvijas Universitātes (LU) komanda. Kā vēstīts, turnīru organizēja Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Futbola Turnīru asociāciju (FTA), Latvijas Futbola federāciju (LFF) un Latvijas Augstskolu sporta savienību (LASS).

Turnīra uzvarētājs tika noteikts pēc viena apļa spēlēm, katrai dalībniecei pa reizei tiekoties ar katru pretinieci. Spēles ilgums bija noteikts viena desmit minūšu puslaika apjomā.

LU telpu futbolisti uzvarēja visās astoņās spēlēs, iegūstot maksimāli iespējamos 24 punktus un atstājot aiz sevis abas pārējās godalgoto vietu ieguvējas – Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju (LSPA) un Latvijas Nacionālo aizsardzības akadēmiju (LNAA), kas ieguva attiecīgi 17 un 15 punktus. Cīņu pret LNAA nākamā čempione, pateicoties diviem Mika Babra vārtu guvumiem, uzvarēja ar 2:0, savukārt duelī ar LSPA triumfēja ar minimālu 1:0. Arī šeit trāpīgs raidījums M. Babra rēķinā. Savukārt LNAA un LSPA spēle noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 1:1, abām sāncensēm apmainoties ar vārtu guvumiem spēles vidusdaļā.

Uzreiz pēc sacensību noslēguma, kā minēts, risinājās svinīgā apbalvošanas ceremonija, kur laureātus personīgi sveica Latvijas nacionālās telpu futbola izlases galvenais treneris Vasko Vujovičs. Godalgoto vietu ieguvēji tika sveikti ar medaļām un kausiem, īpašu piemiņas dāvanu saņēma katras dalībnieces organizators, savukārt atsevišķās nominācijās turnīra rīkotāji sumināja arī individuāli vērtīgākos sacensību dalībniekus.

Par labāko menedžeri tika atzīts Artūrs Šāblis (RTU Rīgas Biznesa skola), vērtīgākā vārtsarga tituls pienācās Nikam Iesalniekam (LSPA), savukārt kā rezultatīvākie tika godināti septiņus vārtus guvušais Rūdolfs Fogelis (Banku augstskola), kā arī piecas reizes sāncenšu vārtsargus sarūgtinājušie Miks Babris un Toms Kristians Grīslis no čempiones LU rindām.

Kā vēstīts, turnīrā varēja startēt Latvijas augstākās izglītības iestāžu (augstskolas un koledžas) studenti (klātienes un neklātienes), profesionālo studiju, bakalauri, maģistranti, doktoranti, medicīnas augstskolu rezidenti un attiecīgās augstskolas 2023. gada absolventi.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija