Šajā nedēļas nogalē ar pirmajām spēlēm sāksies trešā Baltijas Jaunatnes futbola līgas (BYFL) sezona. Līdzīgi kā pērn, sacensības risināsies divās vecuma grupās – U-16 (2008. dz.g.) un U-15 (2009. dz.g.).

Katrā no vecuma grupām spēkiem mērosies pa četrām labākajām komandām no trim Baltijas valstīm saskaņā ar iepriekšējā gada valstu čempionātu rezultātiem attiecīgajā vecuma kategorijā.

Latviju U-16 konkurencē pārstāvēs Rīgas Futbola skola, FS "Metta", SK "Super Nova" un FS "Jelgava", bet U-15 grupā – Rīgas Futbola skola, BFC "Daugavpils", FS "Metta" un JDFS "Alberts".

Katrā no vecumiem komandas ir sadalītas divās apakšgrupās pa sešām komandām katrā, kas savā starpā aizvadīs viena apļa turnīru. Pēc tam pa četrām labākajām katras apakšgrupas komandām piedalīsies izslēgšanas spēļu turnīrā.

Informācija par turnīra spēlēm un tiešraidēm pieejama mājaslapā www.baltic-league.com.

Kā ziņots, pirmajā BYFL sezonā 2022. gadā spēkiem mērojās pa četrām labākajām Latvijas, Lietuvas un Igaunijas komandām U-15 vecuma grupā, kad otro vietu izcīnīja FS "Metta", bet pērn turnīrs paplašinājās, klāt nākot arī U-16 vecuma grupai. Tajā zeltu ieguva FS "Metta", bet U-15 konkurencē SK "Super Nova" ierindojās otrajā pozīcijā.