Aizvadītajā svētdienā, 4. februārī, Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē risinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF), Futbola Turnīru asociācijas (FTA) un Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētā 2023./2024. gada Latvijas veterānu (40+) čempionāta telpu futbolā trešais sabraukums, pēc kura noskaidrojās visi sacensību finālisti. Spēcīgākajā jeb A grupā par zelta godalgām martā cīnīsies "DSV Latvia", FK 02, ASK "Kadaga", "Jūrmala" un Aizkraukles SAMGUS.

Kā iepriekš vēstīts, turnīra dalībnieces atbilstoši iepriekšējā posmā uzrādītajiem rezultātiem tika sadalītas A un B apakšgrupās. A grupā pa desmit punktiem četros mačos savāca "DSV Latvia" un "Jūrmala", kas savā starpā cīnījās neizšķirti 1:1. Tādējādi apakšgrupas uzvarētāja noskaidrošanai nācās skatīt gūto un zaudēto vārtu starpību, kur priekšrocību ieguva "DSV Latvia" (+24 pret +19), kamēr visas pārējās trīs grupas vienības – Ludzas "Latgols", FK "Viesulis" un "Ķekavas novads" – savāca katra pa trim punktiem. Jāpiebilst, ka FK "Viesulis" spēlētāju gūto savainojumu dēļ nespēja pabeigt turnīru līdz galam, abās noslēdzošajās cīņās pret grupas līderēm iegūstot tehniskos zaudējumus.

Tikmēr B apakšgrupā ar desmit izcīnītiem punktiem triumfēja FK 02, atstājot aiz sevis ASK "Kadaga" (7) un SAMGUS (5) vienības, savukārt pa diviem punktiem iekrāja noslēdzošo pozīciju ieguvējas "Sportima FC" un FREE.

Tādējādi atbilstoši kopvērtējuma tabulai fināla spēcīgākajā jeb A grupā par medaļām cīnīsies "DSV Latvia" (15), FK 02 (14), ASK "Kadaga" (12), "Jūrmala" (11) un SAMGUS (9), kamēr B apakšgrupā, sadalot 6.-10. pozīciju un vienlaikus arī noskaidrojot Cerību kausa ieguvēju, plecu pie pleca spēkosies FK "Viesulis" (8), "Sportima FC" (6), Ludzas "Latgols" (5), "Sigulda" (3) un "Ķekavas novads" (2).

Finālturnīrā, kas plānots 24. martā, abu grupu komandas ņems līdzi kvalifikācijas sabraukumos iekrātos kopvērtējuma punktus. Trīs labākās komandas un Cerību kausa ieguvēja, kā arī labākie individuālajās nominācijās iegūs apbalvojumus un piemiņas veltes.

Turnīra rezultatīvākais spēlētājs arvien ir Guntis Gabrāns (ASK "Kadaga"), kurš sāncenšu vārtsargus sarūgtinājis 14 reizes, bet par diviem trāpīgiem raidījumiem mazāk ir Vitālijam Lauželam ("DSV Latvia").

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija