Latvijas Futbola federācijas (LFF) ieviesto Grassroots līdera kursu Mārupes nodarbībās pagājušajā nedēļas nogalē piedalījās teju 30 vecāki, kuru atvases ir iesaistītas futbola nodarbībās Mārupes novadā. Kursi risinājās sadarbībā ar Mārupes NSS un LFF Zemgales Futbola centru.

Divu dienu nodarbībās dalībnieki tika iepazīstināti ar Grassroots futbola misiju, vīziju, vērtībām un nozīmi Latvijā, kā arī ieguva informāciju par darbu ar bērniem, šī procesa komunikāciju un biežākajām kļūdām, Grassroots trenera lomu un nepieciešamajām prasmēm. Otrajā kursu dienā dalībnieki kopā ar Mārupes NSS treneriem aizvadīja divas treniņu nodarbības, praksē izmēģinot iegūtās zināšanas.

Kursu dalībnieki saņem LFF izsniegtu "Grassroots Leader" licenci.

"Liels prieks par Mārupes novada Sporta skolas teju 30 futbolistu vecākiem, kuri piedalījās sadarbībā ar LFF organizētajos Grassroots līdera kursos. Atsaucība no vecākiem bija tik liela, ka jāsāk domāt par vēl vienu sesiju," pauž Mārupes NSS vecākais treneris futbolā Māris Riherts. "Vecākiem tā bija lieliska pieredze dzirdēt, kā organizēt treniņu nodarbības tā, lai tājās būtu droša vide, bērns saņemtu pozitīvu atbalstu, un, protams, redzēt praksē, kā treniņu procesā bērni rīkojas. Noteikti arī treneriem šis bija izaicinājums, jo šāda prakse, ka vecāks palīdz treniņu procesā, Mārupes novada Sporta skolā vēl nav bijusi. Sadarbība "treneris un vecāks" noteikti ir vērsta tikai uz attīstību, un mēģināsim meklēt labākos risinājumus, lai turpinātu realizēt šādu procesu."

PAR KURSIEM:

Grassroots līderis ir bērnu vecāks, skolotājs, jaunietis vai cita persona, kas ikdienā grib iesaistīties futbolā, lai palīdzētu kluba treniņprocesam vai citu aktivitāšu organizēšanā bērniem un jauniešiem. Grassroots līderis klubā darbojas kā brīvprātīgais, un viena no viņa galvenajām prioritātēm ir drošas vides nodrošināšana, lai ikvienam bērnam tiktu pievērsta nepieciešamā uzmanība, atbalsts un rūpes.

Lai iegūtu nepieciešamās zināšanas un kvalifikāciju šādai iesaistei futbola kluba procesos, LFF piedāvā viegli pieejamas bezmaksas apmācības Grassroots līdera kursos, kas risinās programmā iesaistīto klubu vidē. Kursa ilgums ir 16 stundas – 50% teorija un 50% prakse.

Klubiem, kuriem ir interese piesaistīt sev jaunus treneru palīgus, kā arī par tuvākajām iespējām piedalīties apmācībās informāciju sniedz LFF Grassroots attīstības speciālists Norberts Spriņģis (+371 28668969; norberts.springis@lff.lv).