Baltijas Sieviešu futbola līgas (BWFL) sezona tiks atklāta svētdien, 4. februārī, ar spēli LOC futbola hallē Liepājā, kur plkst. 19:30 mājinieces no Liepājas Futbola skolas uzņems Latvijas čempiones SFK "Rīga".

Gaidāmais mačs tiešraidē būs vērojams LFF "YouTube" kanālā.

Kā ierasts, BWFL sacentīsies pa divām vadošajām komandām no katras Baltijas valsts. Komandas aizvadīs viena apļa turnīru, kam sekos izslēgšanas spēles.

"Ar šo turnīru gribam saglabāt tradīciju, ka Baltijas valstu labākās sieviešu futbola komandas spēkojas kopā. Kaut arī katrai komandai turnīra ietvaros ir savi mērķi - kādam sagatavošanās līgas sezonai, kādam tie ir mači ar skatu uz UEFA Čempiona līgas kvalifikāciju -, tomēr turnīram ir viens kopīgais mērķis, un tas ir palielināt konkurētspējīgu spēļu skaitu katram klubam. Ir jābūt kritiskiem pret sevi un jāsalīdzina sevi ar citiem klubiem, identificējot savu vietu kopējā Baltijas sieviešu futbola klubu attīstības kontekstā, jānosprauž jauni mērķi un jāsaprot, pie kuriem elementiem ir jāpiestrādā. Esam gandarīti, ka turnīrs turpina notikt katru gadu, un vēlamies diskutēt par tā attīstību. Gan ilgtermiņa sadarbības līgums par turnīra rīkošanu, gan jaunu sadarbības partneru piesaistīšana, gan jaunatnes komandu integrēšana ir uzmanības vērti jautājumi," pauž LFF Futbola attīstības departamenta vadītāja Ņina Travkina.

BWFL turnīrs tika izveidots 2005. gadā un turpinājumā pieredzēja piecas darbības sezonas. Pēc 2010. gada sezonas sacensībām BWFL turnīra norise tika apturēta, bet 2017. gadā sacensības piedzīvoja savu atgriešanos. Pērn Latvijas komandas SFK "Rīga" un FS "Metta" ierindojās attiecīgi ceturtajā un sestajā vietā, bet pirmo vietu vēlreiz izcīnīja Lietuvas vadošā vienība FK "Gintra" no Šauļiem.

Kopš turnīra atjaunošanas Latvijas pārstāvju labākie sasniegumi ir trešā vieta 2017., 2019. un 2022. gadā.