Sekojot video tiesneša asistenta sistēmas ieviešanai Latvijas futbola virslīgas čempionātā, jau šosezon līdzīga sistēma pirmoreiz tiks izmantota arī pašmāju telpu futbola sacensībās.

Telpu futbola specifikai pielāgotā video atkārtojumu sistēma pirmoreiz tiks izmantota Latvijas kausa izcīņas finālčetrinieka turnīrā, kas 20. un 21. aprīlī notiks Kuldīgā. Pēc tam to plānots izmantot arī "Optibet" telpu futbola Virslīgas finālsērijas mačos.

Aprīļa sākumā pašmāju telpu futbola tiesnešiem paredzēts īpaši šai sistēmai veltīts apmācību seminārs.

Video atkārtojumu sistēmas ieviešana Latvijas telpu futbolā tiek īstenota sadarbībā ar Starptautisko Futbola federāciju asociāciju (FIFA), kas to ar labiem rezultātiem pirmoreiz savās sacensībās izmantoja 2021. gada Pasaules kausa finālturnīrā Lietuvā.

"Esam priecīgi, ka arī mūsu telpu futbola tiesnešiem varēsim nodrošināt iespēju iet līdzi laikam un attīstīt savas profesionālās kompetences saskaņā ar aktuālākajām tendencēm. Tehnoloģiju arvien plašāka izmantošana arī telpu futbolā ir tikai laika jautājums, tāpēc ir svarīgi mums šajā procesā neatpalikt un būt proaktīviem, kļūstot zinošākiem, prasmīgākiem un starptautiski konkurētspējīgākiem. Šī segmenta attīstība ir svarīga arī kontekstā ar mums uzticēto 2026. gada Eiropas čempionāta finālturnīru telpu futbolā," pauž Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko.

Video atkārtojumu izmantošanas sistēma telpu futbolā paredz, ka tiesneši pēc komandas galvenā trenera pieprasījuma var pārskatīt savus iepriekš pieņemtos lēmumus četrās situācijās – vārtu guvuma noteikšana, sešu metru soda sitiena epizodes, tiešās sarkanās kartītes piešķiršana un kļūdaina spēlētāja identificēšana. Epizodi pārskata spēles tiesneši, pieņemot gala lēmumu. Katras komandas galvenajam trenerim ir pa vienai šāda pieprasījuma iespējai katrā no puslaikiem.