Latvijas Futbola federācija (LFF) informē, ka š.g. 22. maijā plkst. 14.00 LFF telpās notiks trešais spēlētāju aģentu eksāmens, kas tiek organizēts saskaņā ar Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) futbola aģentu noteikumiem.

Atgādinām par noteikumiem un prasībām aģentu licences saņemšanai.

1. Pieteikšanās aģentu eksāmenam iespējama līdz š.g. 31. martam, reģistrējoties un aizpildot pieteikumu FIFA Aģentu platformā agents.fifa.com.

2. Kandidātiem (var būt tikai fiziskas personas) ir jāatbilst FIFA futbola aģentu noteikumu 5. paragrāfā minētajiem kritērijiem, kas ir pieejami ŠEIT. Tāpat kandidātiem jābūt informētiem par LFF futbola aģentu noteikumiem, kas ir pieejami ŠEIT.

3. Jāveic eksāmena kārtošanas maksa 200 EUR apmērā (saņemot rēķinu LFF grāmatvedībā), kā arī sekmīga aģentu eksāmena nokārtošanas gadījumā ikgadējā FIFA licences maksa 600 USD apmērā;

4. Gatavojoties eksāmenam, kandidātiem ir jāpārzina sekojoši normatīvie akti (pārzināmo normatīvo aktu uzskaitījums no FIFA puses var tikt papildināts):

  • FIFA Football Agent Regulations;
  • FIFA Regulations on the Status and Transfer of Players;
  • FIFA Statutes;
  • FIFA Code of Ethics;
  • FIFA Disciplinary Code;
  • FIFA Guardians: Child Safeguarding Toolkit

5. Eksāmens notiek angļu, spāņu vai franču valodā. Eksāmena laikā kandidātiem ir jāierodas ar savu portatīvo datoru (mobilā tālruņa lietošana eksāmena laikā ir aizliegta). Kandidāti drīkstēs izmantot tos mācību materiālus, kas ir pieejami FIFA aģentu platformā, kā arī savus materiālus, taču jebkāda saziņa ar citām personām eksāmena laikā ir aizliegta.

Detalizētāka informācija attiecībā uz FIFA aģentu licences saņemšanu (angļu valodā) ir pieejama ŠEIT.

Papildus jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar LFF juristu sporta tiesību jautājumos Artūru Saļņikovu (arturs.salnikovs@lff.lv; +371 28667123).