Aizvadītajā nedēļas nogalē Salaspils sporta nama zālē paralēli uz trim parketa laukumiem tika aizvadīts "LNK Industries" telpu futbola kauss jauniešiem, kur četrās vecuma grupās tika noskaidroti uzvarētāji 13 klubus pārstāvošu 39 komandu konkurencē. Sacensības organizēja Rīgas Futbola federācija (RFF) ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) un "LNK Industries" atbalstu.

Kā ziņots, sacensībās startēja Rīgas reģiona bērnu un jaunatnes klubu komandas četrās vecuma grupās – 2010., 2011., 2012. un 2013. gadā dzimušie spēlētāji. Turnīrā bija atļauts piedalīties attiecīgajā gadā dzimušajiem un jaunākiem futbolistiem, kā arī gadu vecākām meitenēm, komandas pieteikumā iekļaujot ne vairāk par 14 spēlētājiem.

Dienas ievadā pašā rīta agrumā no plkst. 8:00 starts tika dots jaunāko jeb 2013. gadā dzimušo futbola censoņu sacensībām, kur 12 dalībnieču konkurencē triumfēja JFC "Corona Borealis", kas izšķirošajā fināla mačā pēc 1:1 neizšķirta pamatlaikā pendeļu sērijā pieveica BJFK "Pārdaugava" (4:3). Tikmēr cīņā par bronzu RFK futbolisti ar minimālu 2:1 handikapu lika kapitulēt "RFS Academy" vienībai.

Pēc līdzīga formāta sacensības no plkst. 11:00 līdz 14:30 aizvadīja 2012. gada dzimušo spēlētāju komandas, kas kopumā pulcēja 14 dalībnieces. Šeit pārliecinošu dominanci apliecināja "RFS Academy" vienības – klubam izdevās iekļūt labāko četriniekā uzreiz ar trim komandām, izcīnot zelta un sudraba godalgas. Fināla duelī "RFS Academy white" ar 2:0 uzveica "RFS Academy blue", kamēr aizņemt visu goda pjedestālu RFS vienībām liedza SK "Kengaroos"/"Salaspils Football Academy", kas mazajā finālā pēcspēles sitienu sērijā uzveica RFS melno komandu (1:1, 6:5). 

"RFS Academy" palika nepārspēta arī 2011. gada dalībnieku sacensībās, kur septiņas vienības uzvarētāju noskaidroja viena apļa turnīrā, pa reizei tiekoties katra ar katru. "RFS Academy" savāca maksimāli iespējamos 18 punktus (vārtu attiecība 29:0), atstājot aiz sevis attiecīgi SK "Kengaroos"/"Salaspils Football Academy" (11) un SK "Super Nova" (11). Abas pēdējās, kā minēts, ieguva vienādu punktu skaitu, bet priekšrocības noteikšanai nācās izmantot gūto vārtu kritēriju (savstarpējā spēlē neizšķirts un vienāda gūto/zaudēto vārtu bilance), kas ļāva sudrabu iegūt salaspiliešiem (11 pret 10).

Visbeidzot, 2010. gada spēlētāju konkurencē, kur startēja sešas dalībnieces, pēc viena apļa turnīra kā divas labākās fināla duelī tikās SK "Vēsma" un SK "Kengaroos"/"Salaspils Football Academy", uzvaras laurus ar minimālu 2:1 rezultātu plūcot pirmajai. Jāpiebilst gan, ka par zelta godalgu ieguvēju turnīra kopvērtējumā kļuva Salaspils komanda, jo SK "Vēsma" ar organizatoru apstiprinājumu sacensībās startēja ārpus konkurences (sastāvā bija pieteikti vairāki 2009. gadā dzimušie spēlētāji). Mazajā finālā JFC "Corona Borealis" ar 1:0 uzveica BFK "Salaspils"/TFS "Stars", iegūstot sudraba medaļas un atstājot pretinieci trešajā vietā.

Katras vecuma grupas uzvarētāji tika sveikti ar kausiem, bet pilnīgi visi dalībnieki ieguva piemiņas dāvanas un medaļas. Turnīra gaitā dalībniekus veldzēja arī sacensību partnera minerālūdens "Stelpes" produkcija.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija