Šo sestdien, 20. janvārī, Salaspils sporta nama zālē paralēli uz trim parketa laukumiem risināsies "LNK Industries" telpu futbola kauss jauniešiem, kur četrās vecuma grupās startēs 39 komandas no 13 klubiem. Sacensības organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) līdzfinansējumu.

Kā minēts, sacensībās startēs Rīgas reģiona bērnu un jaunatnes futbola klubu komandas četrās vecuma grupās – 2010., 2011., 2012. un 2013. gadā dzimušie spēlētāji. Turnīrā atļauts piedalīties attiecīgajā gadā dzimušajiem un jaunākiem futbolistiem, kā arī gadu vecākām meitenēm, komandas pieteikumā un spēles protokolā drīkst būt ne vairāk par 14 spēlētājiem. Katram dalībniekam jābūt LFF licencei.

Dienas ievadā no plkst. 8:00 līdz plkst. 10:30 (ar apbalvošanu uzreiz pēc noslēdzošajām cīņām) sacensības tiks atklātas ar jaunāko jeb 2013. gadā dzimušo futbola censoņu turnīru, kur 12 dalībnieces sadalītas divās apakšgrupās pa sešām katrā. Pēc viena apļa turnīra pa divām labākajām katras grupas vienībām kvalificēsies pusfinālam, bet trešo vietu ieguvējas izspēlēs maču par piekto vietu.

A grupā būs pārstāvētas SK "Super Nova", "RFS Academy", JFC "Corona Borealis", FS "Leevon", FK "Baltika" un SK "Kengaroos"/"Salaspils Football Academy green", kamēr B apakšgrupā spēkosies Mārupes NSS no Babītes, RFK, BJFK "Pārdaugava", FS "Leevon 2014", FK "Jūrnieks" un SK "Kengaroos"/"Salaspils Football Academy".

Līdzīgs formāts plānots no plkst. 11:00 līdz plkst. 14:30 notiekošajām 2012. gada vienību sacensībām ar vienīgo atšķirību, ka katrā no grupām startēs septiņas dalībnieces. Šeit A grupā ielozētas FS "Metta", JFC "Corona Borealis", "RFS Academy white", FK "Jūrnieks", "RFS Academy red", SK "Vēsma" un SK "Kengaroos"/"Salaspils Football Academy", savukārt B grupā plecu pie pleca tiksies SK "Super Nova", RFK, "RFS Academy blue", FK "Baltika", "RFS Academy black" un SK "Kengaroos"/"Salaspils Football Academy green".

Gandrīz vienlaikus – plkst. 15:00 un plkst. 15:15 ar apbalvošanu plkst. 18:15 – paralēli norisināsies 2011. un 2010. gadā dzimušo futbolistu sacensības. Otrajā jeb vecākajā no šīm divām grupām sešas dalībnieces uzvarētāju noteiks pēc viena apļa turnīra, kam sekos spēles par vietām, turnīrā piedaloties divām SK "Kengaroos"/"Salaspils Football Academy" komandām, JFC "Corona Borealis", SK "Vēsma", FK "Baltika" un BFK "Salaspils"/TFS "Stars". Savukārt 2011. gada dzimušo spēlētāju turnīrā septiņas vienības spēcīgāko noskaidros pēc viena apļa turnīra, pa reizei tiekoties katra ar katru. Arī šeit startēs divas SK "Kengaroos"/"Salaspils Football Academy" vienības, FK "Baltika", SK "Vēsma", FK "Jūrnieks", SK "Super Nova" un "RFS Academy".

Pērnā gada sacensībās 24 klubu komandu konkurencē divās vecuma grupās triumfēja "Rīgas Futbola skola", bet vienā – SK "Kengaroos".

Turnīra uzdevums ir nodrošināt Rīgas reģiona bērnu un jaunatnes futbola klubus ar iespēju bez maksas startēt futbola sacensībās ziemas periodā, kā arī, protams, noskaidrot spēcīgākos Rīgas bērnu un jaunatnes klubus telpu futbolā. Šogad turnīrs ieguvis jaunu identitāti, kļūstot par "LNK Industries" telpu futbola kausu jauniešiem un, pateicoties jauno partneru atbalstam, dodot iespēju pilnīgi visām dalībniecēm startēt bez maksas.

"Mums kā būvniecības uzņēmumam ir ne tikai svarīgi atbalstīt un nodrošināt kvalitatīvas un modernas sporta infrastruktūras būvniecību, bet arī veicināt sportistu izaugsmi. Tādēļ esam gandarīti atbalstīt šo sporta pasākumu jauniešiem, jo fiziskās aktivitātes ir svarīgas ikvienam no mums, bet īpaši bērniem un jauniešiem. Mums jau ir cieša un veiksmīga sadarbība ar futbola klubu RFS, kas savas mājas spēles aizvada "LNK Industries" būvētajā kompleksā "LNK Sporta parkā", līdz ar to atbalsts sporta pasākumu norisei ir tikai likumsakarīgs. Ir ļoti svarīgi motivēt jauniešus apzināti nodarboties ar sportu, jo nākotnē, iespējams, šie jaunie talanti spēs sasnieg telpu futbola augstākās virsotnes," dalās AS "LNK Industries" direktors Genadijs Kamkalovs.

 

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija