Latvijas Futbola federācija (LFF) paziņo par sadarbības uzsākšanu ar futbola datu digitalizēšanas un analīzes platformām "ProTrainUp" un "LiveTag.pro", kas tiks ieviestas dažādos līmeņos, ieskaitot nacionālās izlases, LFF Futbola akadēmiju un LFF treneru izglītības pasākumus. Tāpat tās būs pieejamas valsts vadošajiem klubiem un akadēmijām.

"ProTrainUp" ir kluba pārvaldības sistēma ar plašu funkciju klāstu – spēlētāju novērtēšana, monitorings, savainojumu uzskaite, treniņu slodzes analīze, treniņu dienasgrāmata un kalendārs, saziņa, treniņu plānu datubāze un atskaites. Šī platforma palīdz treneriem, spēlētājiem, vecākiem un klubu vadītājiem uzraudzīt un uzlabot kā individuālo, tā arī komandas attīstību.

"LiveTag.pro" ir dinamiska video analīzes sistēma, kas ļauj vienuviet veikt visas nepieciešamās darbības video materiālu izveidošanai, lai analizētu spēlētāju un komandas darbības. Tā vienlaikus ļauj arī ievākt vērtīgu statistiku, lai izdarītu pareizos secinājumus par spēlētāju darbībām laukumā.

LFF cer, ka ar šo sistēmu ieviešanu tiks veicināta vietējo spēlētāju un treneru attīstība, kā arī klubu izaugsme un to piedāvāto iespēju kvalitāte. Šie rīki LFF vērtējumā var kalpot kā lielisks palīgs visu līmeņu futbola organizācijām.