Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē aizvadīts Rīgas Futbola federācijas (RFF), Futbola Turnīru asociācijas (FTA) un Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētā 2023./2024. gada Latvijas veterānu (40+) čempionāta telpu futbolā otrais sabraukums. Arī šoreiz savā apakšgrupā pirmo vietu izdevās izcīnīt "DSV Latvia" vecmeistariem, kuri tādējādi ar desmit iekrātiem punktiem nostiprinājās sacensību kopvērtējuma vienvadībā.

Kā iepriekš vēstīts, turnīra dalībnieces atbilstoši iepriekšējā posmā uzrādītajiem rezultātiem tika sadalītas A un B apakšgrupās. A grupā, iegūstot deviņus no maksimāli iespējamajiem 12 punktiem, pirmajā vietā finišēja FK 02, atstājot aiz sevis septiņus punktus savākušās "Sportima FC" un Aizkraukles SAMGUS, kamēr iepriekšējā sabraukumā tik pārliecinoši startējušie "Jūrmalas" futbolisti bija spiesti samierināties vien ar sešiem punktiem un ceturto tabulas ailīti, apsteidzot vienīgi Liepājas "SLV Pluss" (0).

Tikmēr B grupā, kā minēts, ar trim uzvarām un neizšķirtu pirmās vietas iegūšanai pietika "DSV Latvia", kas tādējādi otro sabraukumu pēc kārtas uzvarēja savā apakšgrupā un ar desmit punktiem nostiprinājās kopvērtējuma vienvadībā. Punkta atstatumā aiz līderes tabulā finišēja ASK "Kadaga" (9), trešajā vietā ierindojās FK "Viesulis" (5), bet divās noslēdzošajās pozīcijās izkārtojās attiecīgi Olaines Futbola veterānu klubs (3) un "Sigulda" (1).

Turnīra rezultatīvākā spēlētāja statusā arī pēc šī sabraukuma palika Guntis Gabrāns (ASK "Kadaga"), kuram desmit vārtu guvumi, bet viņa tuvākais sekotājs ir septiņus vārtus guvušais Vitālijs Laužels ("DSV Latvia").

Savukārt kopvērtējuma tabulā aiz līderes "DSV Latvia" (10) tuvākā sekotāja ir FK 02 (9), kamēr ar astoņiem punktiem trešo vietu ieņem ASK "Kadaga".

Čempionāta nākamajā sabraukumā, kas plānots 4. februārī, A grupā spēkus samēros "DSV Latvia", "Jūrmala", FK "Viesulis", "Latgols" un "Ķekavas novads", kamēr B grupā cīnīsies FK 02, ASK "Kadaga", SAMGUS, "Sportima FC" un FREE.

Kā vēstīts, Latvijas čempionāta ietvaros pēc februāra posma nākamais sabraukums jeb finālturnīrs risināsies 24. martā, kur piecas labākās vienības, ņemot līdzi kvalifikācijas sabraukumos iekrātos kopvērtējuma punktus, cīnīsies par medaļām, savukārt nākamās piecas analoģiskā veidā noskaidros Cerību kausa ieguvēju. Trīs labākās komandas un Cerību kausa ieguvēja, kā arī labākie individuālajās nominācijās saņems apbalvojumus un piemiņas veltes.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija