Sākusies pieteikšanās 2023./2024. gada Latvijas Universiādes ietvaros notiekošajai telpu futbola disciplīnai vīriešiem un sievietēm, ko organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) sadarbībā ar Futbola Turnīru asociāciju (FTA), Latvijas Futbola federāciju (LFF) un Latvijas Augstskolu sporta savienību (LASS). Turnīrs notiks 4. februārī Salaspils sporta nama zālē, Smilšu ielā 1 uz parketa laukuma, bet komandu reģistrācija plānota līdz 22. janvārim.

Turnīra izspēles kārtība tiek plānota divos etapos – grupu spēlēs un izslēgšanas mačos par vietām, bet var tikt saīsināta atkarībā no komandu skaita. Galīgais formāts kopā ar spēļu kalendāru tiks apstiprināts līdz 29. janvārim.

Spēles notiks saskaņā ar FIFA telpu futbola noteikumiem, bet ar izmainītu mača garumu – vienas spēles ilgums plānots divu puslaiku apjomā pa desmit minūtēm katrā no tiem. Sacensību sākums paredzēts plkst. 10:00. Apbalvojumus saņems gan trīs labākās turnīra vienības vīriešiem un sievietēm, gan labākie futbolisti individuālajās nominācijās.

Sacensībās varēs startēt Latvijas augstākās izglītības iestāžu (augstskolas un koledžas) studenti (klātienes un neklātienes), profesionālo studiju, bakalauri, maģistranti, doktoranti, medicīnas augstskolu rezidenti un attiecīgās augstskolas 2023. gada absolventi, ko ar parakstu un zīmogu apliecina augstskolas administrācija. Katra komanda pieteikumā varēs iekļaut ne vairāk par 14 spēlētājiem.

Pieteikumi dalībai jāiesniedz uz speciālas veidlapas līdz 22. janvārim, sūtot uz e-pasta adresi j.obodnikova@rigasfutbols.lv. Pieteikumā jābūt aizpildītiem visiem tā laukiem, pretējā gadījumā tas tiks uzskatīts par nederīgu un netiks pieņemts. Turnīra dalības maksa ir definēta Latvijas XXXIV Universiādes 2023./2024. studiju gada sacensību noteikumos un galvenajā nolikumā.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija