Pērnā gada izskaņā tika atjaunots meiteņu futbolu popularizējošais un attīstošais projekts "Meiteņu futbols atgriežas skolās", kas tiek organizēts sadarbībā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) reģionālajiem centriem dažādās Latvijas vietās 5.-6. un 7.-8. klašu grupās. Projekts iepriekš 2020. gadā pieredzēja savu ceturto sezonu, taču vēlāk korekcijas plānos ieviesa Covid-19 radītā situācija.

Piektajā projekta sezonā Rīgas reģionā jaunākajā vecuma grupā triumfēja Rīgas Ziepniekkalna vidusskola, kamēr 7.-8. klašu konkurencē uzvaras laurus plūca Rīgas 25. vidusskolas meitenes. Tāpat sacensības aizvadītas Zemgales reģionā, kur pirmās vietas ieguva Jelgavas 4. vidusskola un Olaines 1. vidusskola. Vēlāk šogad sezona turpināsies ar pasākumiem Latgales reģionā. Plašāka informācija pieejama ŠEIT.

Viens no LFF sieviešu futbola stratēģiskiem mērķiem ir palielināt iesaistīto meiteņu skaitu futbolā un nodrošināt katrai meitenei iespēju izmēģināt šo spēli. Skolu futbols ir lieliska platformā šo mērķu realizēšanai, turklāt vietējiem klubiem tas var palīdzēt ieraudzīt jaunas sejas un aicināt meitenes jau uz regulārām futbola nodarbībām.

"Ļoti labi apzināmies, ka skolu futbolā ir milzīgs spēks un potenciāls gan meiteņu piesaistē, gan futbola popularizēšanā kā tādā. Tāpēc arī turpmāk noteikti pieliksim maksimālas pūles, lai šis projekts pēc iespējas mērķtiecīgāk attīstītos visos reģionos, iesaistot arvien lielāku meiteņu un skolu skaitu. Lai arī pirmajos posmos ne viss no iecerētā izdevās, ļoti pozitīvi vērtējam dalībnieku iesaisti un atgriezeniskās saites sniegšanu. Tas vēl vairāk iedrošina, ka tāds projekts ir vajadzīgs un ir ar lielu pievienoto vērtību," pauž LFF Futbola attīstības departamenta vadītāja Ņina Travkina. "Nākotnē ir iecere projektu pievienot skolu futbola segmentam, ieviešot regularitāti, stabilitāti un tās pašas vecuma grupas, kādas ir skolu futbola čempionātā puišiem. Šādi no skolu puses varētu būt lielāka atdeve, vienlaikus parādot sabiedrībai, ka skolās futbolu spēlē ne tikai puiši, bet arī meitenes."

Zemgales un Rīgas reģionā kopumā startēja 19 komandas ar 212 dalībniecēm.

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram.