Esi aktīvs futbola sekotājs un gribi kļūt par treneri, strādāt ar bērniem? Varbūt esi lepns tēvs vai radoša mamma un gribi atbalstīt savu bērnu un trenerus, palīdzēt treniņprocesā? Tad Grassroots līdera kurss ir Tev!

Grassroots līderis ir bērnu vecāks, skolotājs, jaunietis vai cita persona, kas ikdienā grib iesaistīties futbolā, lai palīdzētu kluba treniņprocesam vai citu aktivitāšu organizēšanā bērniem un jauniešiem. Grassroots līderis klubā darbojas kā brīvprātīgais, un viena no viņa galvenajām prioritātēm ir drošas vides nodrošināšana, lai ikvienam bērnam tiktu pievērsta nepieciešamā uzmanība, atbalsts un rūpes.

Lai iegūtu nepieciešamās zināšanas un kvalifikāciju šādai iesaistei futbola kluba procesos, Latvijas Futbola federācija (LFF) piedāvā viegli pieejamas bezmaksas apmācības Grassroots līdera kursos. Nepieciešama tikai motivācija, mazliet brīvā laika, vēlme būt blakus savam bērnam un atbalstīt citus bērnus, kā arī vēlme palīdzēt treneriem organizēt treniņprocesu tā, lai pietiekošs laiks tiktu veltīts ikvienam audzēknim.

Iepriekš šāda veida kursi Latvijā organizēti skolotājiem, sporta pedagogiem un pirmsskolas izglītības iestāžu audzinātājiem, bet jaunajā formātā ar daudz plašāku mērķauditoriju šādi kursi pērn pilotprojekta veidā organizēti sadarbībā ar "RFS Academy".

"Viens no lielākajiem izaicinājumiem Latvijas futbolā un sportā kopumā ir cilvēkresursu trūkums, bet vienlaikus cilvēks ir arī liekākā vērtība. Dažreiz mēs esam pārāk ieciklējušies uz augsto sasniegumu sportu, aizmirstot, ka futbols bērnībā ir veids, kā gūt pozitīvas emocijas un attīstīties drošā vidē, atrast draugus un baudīt laiku ar bumbu. Par profesionāliem futbolistiem kļūs vien daži, tāpēc mums kā federācijai ir jānodrošina visi labākie apstākļi spēlētāju attīstībai. Uzskatu, ka Grassroots līdera kursi sadarbībā ar klubiem ir lielisks rīks, kā klubs var tikt pie palīgiem, kuri ir gatavi palīdzēt un iesaistīties bērnu attīstībā. Tā ir iespēja, kurā ieguvēji ir visi," pauž LFF Futbola attīstības departamenta vadītāja Ņina Travkina, izsakot cerību, ka šāda iniciatīva radīs arī jaunas iespējas klubiem un treneriem aizvadīt labākas un aizraujošākas nodarbības, paaugstinot to kvalitāti.

No šī gada Grassroots līdera kategorija tiks pievienota LFF treneru klasifikatoram. Kursa ilgums ir 16 stundas – 50% teorija un 50% prakse. Lai tas būtu pieejams ikvienam, tā organizēšana būs izteikti elastīga. Apmācības būs bez maksas.

Viena no galvenajām lomām šajā procesā ir futbola klubam, kas  kļūs par kursa katalizatoru un organizēšanas vietu. Klubiem, kuriem ir interese piesaistīt sev jaunus treneru palīgus, kā arī par tuvākajām iespējām piedalīties apmācībās informāciju sniegs LFF Grassroots attīstības speciālists Norberts Spriņģis (+371 28668969; norberts.springis@lff.lv).