Latvijas Futbola federācija (LFF) ir gandarīta par uzsākto darbu ar Eiropas Savienības (ES) fondiem, kas sākās jau 2022. gadā un īpaši aktīvi turpinājās pērn. Šajā laikā LFF ir sasniegusi ievērojamu progresu, piesaistot finansējumu no dažādām publiskām organizācijām.

LFF ir izmantojusi finansējumu konferenču organizēšanai, piemēram, starptautiskajai konferencei "Sieviete sportā", kā arī papildu līdzekļus LFF Mācību un treniņu centra "Staicele" zīmola atjaunošanai. Tāpat LFF ir guvusi finansiālu atbalstu no Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA), ļaujot LFF darbiniekiem piedalīties pieredzes apmaiņas braucienos 2023. gada beigās un 2024. gada sākumā. Savukārt gada izskaņā risinājās individuālas un grupu tiešsaistes konsultācijas LFF biedriem par ES fondu finansējumu, kurām pieteicās 20 LFF biedri un vairāki reģionu vadītāji.

Nozīmīgs LFF panākums starptautisku projektu īstenošanā ir "Erasmus+" projekts FAIRER, kas ir vērsts uz futbola organizāciju iesaistīšanu sabiedrības labklājības veicināšanā un cīņā pret radikalizāciju. Šis projekts iezīmē svarīgu soli ceļā uz aktīvāku futbola federāciju lomu sabiedriskajos procesos.

Šogad LFF turpinās darbu ar ES fondu piesaisti, piedaloties trīs jaunos starptautiskos projektos:

  • "Futbols vienotībai": Iekļaušanas veicināšanas programma, kas attīsta līdzdalību futbolā un atbalsta sociālo integrāciju. Plašāka informācija pieejama ŠEIT;
  • "Erasmus+" projekts TARGET: Veicināt dzimumu vienlīdzību jauniešu futbola komandās un ārpus tām. LFF šajā projektā būs vadošais partneris. Projekts tiks īstenots kopā ar Igaunijas, Ukrainas un Maltas futbola federācijām un citiem starptautiskajiem partneriem;
  • "Erasmus+" projekts "Game Changers": Vērsts uz bērnu un jauniešu izglītošanu par viņu tiesībām un pienākumiem sabiedrībā, izmantojot futbolu kā rīku. Projekts tiks īstenots sadarbībā ar Zviedrijas, Dānijas un Rumānijas futbola federācijām un citiem ārvalstu partneriem.

"Šie projekti ne tikai atbalsta sabiedrības attīstību un iesaistīšanos, bet arī stiprina Latvijas futbola pozīcijas starptautiskajā vidē. ES fondu piesaiste ir devusi mums plašākas iespējas attīstīt futbolu, veicinot inovatīvas iniciatīvas un veidojot ilgtermiņa partnerības," pauž LFF ģenerālsekretārs Arturs Gaidels. "Šie projekti apliecina mūsu apņemšanos veicināt pozitīvas pārmaiņas gan futbolā, gan plašākā sabiedrībā, turklāt ar šīm aktivitātēm mēs stiprinām Latvijas futbola kopienas saikni ar Eiropu."

Izceļams, ka 11. janvārī LFF ES projektu un iepirkumu speciālists Kārlis Boitmanis uzstāsies VIAA organizētajā informatīvo dienu tematiskājā seminārā par sportu, kur informēs par projektiem un pieredzi, gatavojot pieteikumus Eiropas Izglītības un kultūras izpildaģentūrā (EACEA) un īstenojot šāda veida projektus. Plašāka informācija pieejama ŠEIT.